kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Méricskéljünk az aTuman Lézeres távolságmérővel

2019. augusztus 13. - BuyitfromChina

20190812_210633.jpgMa egy kicsit elkalandozunk a szerszámok világába, mert ilyennel még nem nagyon foglalkoztunk. Ma egy kompakt, de nagyon hasznos terméket választottam bemutatásra nektek. Aki sokat használja a mérőszalagot és azt is a nagyobb távolságok mérésére, annak jöhet jól ez a kicsi kompakt szerkezet. Persze itt nem egy 50-100 ezer forintos termékről beszélünk, mert annyiért is lehet venni, hanem a 3-4 ezer forintos kategóriáról. Egy jól összerakott kis gépezet, gyors méréssel, viszonylag pontosan. Több helyen is olvasni, hogy rengeteg elégedett vásárló használja napi szinten. Ez köszönhető egy igen hasznos funkciónak, azaz a kalibrációnak! Igen, lehet kalibrálni az eszközt, azaz ha pontatlan a mérés akár 7 millimétert is tudunk elvenni, vagy hozzáadni. De ne menjünk ennyire előre, nézzük mit hozott a postás...

Bontogassunk...

A csomagolás meglepően kicsi, azt hittem 2 AA elemet kaptam szépen becsomagolva. Kibontva eszméltem csak fel, hogy az eszköz is benne van a dobozban, ami nem sokkal nagyobb mint a Wrigley's Spearmint rágó, amit ifjú lánykoromban rágcsáltam. A csomagolásról inkább nem szólok, REDDOT díjas termékhez ez egy nagyon putri doboz, a Józsefvárosi piacos termékekre emlékeztet. Persze nem is kell többet adnia mint amennyit, ami benne lapul az a lényeg. 20190812_210826.jpgKibontva egy meglepően kicsi eszközt vehetünk ki a műanyagból sajtolt ágyikóból, ami alatt még ott lapul egy USER MANUAL és egy felfűzhető karpánt. Kézben tartva meglepően nehéz a termék, kereken 28 gramm egy ekkora testbe zárva. A fémből készült ház nagyon elegáns, a matt, de mégis csillogós szatén alumínium festés pedig csak fokozza ezt az eleganciát. A mérő tényleg nem nagyobb egy csomag Orbit-nál, 8,3 cm hosszú és csak 0,8 mm vastag, tehát az olyanoknak mint én fel kell fűzni a karpántot és rákötni a kezére. Nálam addig lesz meg, amíg ki nem viszem a lakásból, vagy valahogy ráapplikálom a kocsim kulcstartójára. :D Jobban szemügyre véve csak egy funkciógombbal látták el a masinát. Ez egy gumis felület, jól és pontosan működő mikrokapcsolót rejt maga alatt. 20190812_210709.jpgOldalán egy microUSB 2.0 slot található, itt tolhatjuk a szaftot bele a 180mAh-s akkuba. Teljes feltöltéssel akár 3000 mérés is elvégezhető, ez meglepően soknak tűnik. A tesztünk alatt nyomkodtam bátran, de az akkukijelzés rám sem hederített, még most is a teljes töltöttség szintét mutatja. Elől a lézeres méréshez elengedhetetlen lézerdióda és a fényvisszaverődést figyelő szenzor helyezkedik el. A géptestbe építették a folyadékkristályos kijelzőt, ami persze nem szuperamoled meg cifra-palota, sima mezei 7 szegmenses betűk és számok kiírására szakosodott mezei LCD. 20190812_210751.jpgHáttérvilágítás is van, az esti mérésekhez, ezt egy nagyon jól eltalált kék led biztosítja. Kicsit emlékeztet a Nokia 8210-es kijelzőjére. Nagyon tetszik. A megjelenített infók tűélesek, panasz nem lehet rá. Információ terén sem szűkösködik, Lézer információ, mérési intervallum, akku töltöttség, utolsó 3 mérés. Ezeket mind azonnal láthatjuk a kijelzőn. 

Méricskéljünk...

A Xiaomi távolságmérője számos funkciót rejt, ezeket az egyetlen gombbal csalogathatjuk elő. Itt kell megint a User Manualt előkeresni, hál' istennek angolul is sikerült leírni. Sok kis képpel illusztrálják, tehát nem lesz nehéz dolgunk.

20190812_210808.jpgGyors mérés: a gomb gyors megnyomásával a készülék bekapcsol, ha kétszer megnyomjuk, a lézeres távolságmérés elkezdhető. Csak válasszuk ki a mérendő pontot a lézerfény segítségével és nyomjunk egy rövidet a gombon. 1 másodperc múlva leolvashatjuk az eredményt a kijelzőn. Alapértelmezés szerint a mérés a távolságmérő hosszának figyelembevételével történik, 3 másodperces nyomással pedig a géptest elejétől fog számolni. Erre azért figyeljünk oda, de a funkció nem aktiválódik normál használat esetén. A mérés hamar elvégezhető, hozza a drágább társai sebességét. Tudni kell, hogy az ilyen eszközök napsütésben semmit sem érnek, vagyis az alsóházból ne válogassunk, ha ilyen munkára használnánk. Napos, erős fényben a visszaverődés mértéke olyan kicsi lesz, hogy a szenzorok hibát érzékelnek. Ehhez már komolyabb gépre lesz szükségünk. Elvileg 40 métert még simán lemér pontosan, de ehhez az műszerünket kalibrálni kell. Egy etalonnal beállítható a pontossága (+ - 7 mm), ezt csak egyszer kell megtenni, ezután már a mérés 1-2 mm-es hibahatáron belül lesz 40 méteren. Nálam a gyári beállítással 7-9 mm volt a tévedés, kalibrálás után megjavul és redukálódott 1-3mm-re. 

Beállítások és menük

A készülék menüjéhez való hozzáférés nehéznek tűnhet, de nem az. Kikapcsolt távolságmérő esetén 5 másodpercig le kell nyomva tartani a gombot, és elindul a „boot” szakasz. Ilyenkor választhatunk a különböző beállítások közül:

  • Be- és kikapcsolás: az eszköz bekapcsolásához csak egy rövid gombnyomásra van szükség, a kikapcsolásához 5 másodpercig kell nyomva tartani;
  • Kalibrálás: ha a mérés nem pontos a távolságmérő és a valós távolság között, gyors gombnyomásokkal akár 7 mm is hozzáadható vagy kivonható. A kalibrálás megerősítéséhez 1 másodpercig kell nyomva tartani a gombot.
  • Mértékegység: a mérést méterben (m), lábban (foot) vagy hüvelykben (inch) választhatjuk ki, alapjáraton méter van elmentve mértékegységnek.
  • Háttérvilágítás: Az utolsó paraméter, a háttérvilágítás, ahol egyszerűen be- és kikapcsolható az energiamegtakarítás miatt, amit teljesen feleslegesnek gondolok.

Konklúzió

20190812_211225.jpgEnnyi pénzért jobbat szerintem a Lidl-ben sem találtam volna, amire nekem kell arra tökéletesen megfelel. Amit mm pontosan akarok lemérni, azt amúgy sem ilyen eszközökkel tenném, a 40 méteren a 2, de akár 8mm tévedés is elenyésző lehet.... Szerintem jó vétel volt 14 dollárért... Katt ide, itt megveheted te is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr9215007232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ohmygosh 2019.08.13. 21:45:26

díjjas, Kézbe, auminium, Elől, "méterben (m),
lábban (lábban) vagy hüvelykben (hüvelykben)" - így írja? 7m, 7lábban, 7 hüvelykben?

Lehet van még, de ezek nagyon báncsák a szemet.
süti beállítások módosítása