kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kospet Prime, a kétkamerás okosóra...

2019. december 26. - BuyitfromChina

Rég nem publikáltunk cikket, igyekszünk ráállni a videós tesztekre. De azért még pár termékünk van, ami ide fog felkerülni, mert sokan szerettek teszteket olvasni. De mit is hoztam nektek ma?img_20191226_224648.jpg

Egy okosórát, ami sok mindenben különbözik a szokásos smartwatch-októl. Ez egy olyan ketyegő, ami android rendszert használ és ellátták sim foglalattal 4G támogatással, wifi csatlakozási lehetőséggel és nem utolsó sorban 2 darab kamerával. Na de ne szaladjunk ennyire előre, mert akkor itt be is fejezhetném a cikket. 

Bontogassunk...

Az óránk egy fekete elegáns dobozban érkezett, ami csak egy védőtokként funkcionál. Ettől megszabadítva, tárul elénk az igazi csomagolás, ez már fehérben pompázik. Ez a szokásos vákuumos felfelé lehúzható tetővel. Leszedve, meglepődtem, mert egy ordenáré nagy fehér zacskó nézett velem szemközt. MIÉRT??? Értem én, hogy óvjuk, meg ilyenek, de kérem.... Na szóval az óra becsomagolva érkezik egy szivacságyban, ezt septiben kihajítottam, mert már az órát szerettem volna látni. A szivacságy alá rejtették a többi tartozékot, mert kapunk töltőkábelt, töltőfejet, 2 darab kijelzővédő fóliát és nem utolsó sorban a használati útmutatót. Nem árt majd kicsit lapozgatni, ez már nem egy 3 dolláros okosórának nevezett valami. img_20191226_224750.jpgKicsomagolva az órát, láthatjuk, hogy nem kislányos, tehát méretes jószág a maga 83 grammjával a nehézsúlyú versenyzők közé sorolhatnám. Tokozata fém és kerámia, természetesen gorilla üveggel ötvözve. IP67 besorolást kapott, tehát mehetünk a zuhany alá vele. (Én kicsit félve használom ezeket a víz alatt, szerintem sokkal egyszerűbb letenni a fürdőszoba polcra, mint bosszankodni, hogy ugrott 50 ezer. Ha ezek beáznak, szinte 100%, hogy kuka az egész!) Kijelzője egy 1,6 inch-es IPS HD kijelző a Sharp-tól, felbontása már az egész jó kategória 400x400 pixel, 354ppi-vel karöltve. Külsőleg láthatunk még két szép nagy funkciógombot és a két kamerát. Ebből az egyik 2, a másik 8 megapixeles érzékelővel szerelt. A kijelző mögött MediaTek MTK6739 processzor dolgozik, ami már nagyjából egy alsó-középkategóriás okostelefon. img_20191226_224201.jpgA 3 GB RAM, valamint 32 GB belső tárhely is elegendő egy átlagfelhasználónak. A burkolat alatt a már említett 4G modem (B20 is van!!) mellett helyet kapott egy olyan navigációs rendszer, ami támogatja a GLONASS műholdakat is. Szoftveresen sincs panasz, igaz nem a legfrissebb Android zötyög rajt, megmaradtak az órákon már "stabil" 7.1.1-nél. Szerencsére lecsupaszították rendesen, tehát szinte akadás mentesen fut. Akkumulátorból is méretes fért bele, 1260 mAh-s, tehát ezzel sem lesz gondunk. Igaz, hogy a droidos vekkerek zabálják az akkut, de így is elmegy 3 napig, sima felhasználás mellett. img_20191226_224346.jpgAljára került a töltőcsatlakozás, a már szinte mindenki által használt mágneses megoldást találták itt is jónak. Egy ajtót is felfedezhetünk, ez alatt kap helyet a microSIM kártyánk, amivel teljes értékű mobillá avanzsálhatjuk. A kártyafoglalat csavarral rögzített a vízmentesség miatt. Mellette az optikai pulzusmérőt vélhetjük felfedezni. Ez is a jól bevált, mindenki által használt megoldás.

Használjuk...

Az órát kibontás után azonnal üzembe is helyeztük, volna, de sajnos lemerülve érkezett hozzánk. Azonnal töltőre tettük, ehhez a már fentebb említett mágneses talpat használtuk. Azonnal elkezdődött a töltés, ezt egy animáció is jelzi. Bekapcsolás után azonnal párosíthatjuk a mobilunkkal, azaz használhatjuk mezei okosóraként, azaz

img_20191226_224440.jpgFitnesz, sport és egészség funkciók
Pulzusmérés, lépésszámlálás, megtett távolság, elégetett kalória, GPS, sport módok

Telefon funkciók
így teljesértékű 4G képes  telefonként is használható

Értesítés funkciók
Bejövő hívás jelzése, alkalmazás értesítések és SMS jelzése, bejövő üzenetek kijelzése

Egészség funkciók
Mozgás emlékeztető

Egyéb
Ébresztőóra, idő, dátum kijelzés, esemény értesítők

Szoftverét böngészgetve egy full androidos tablet érzésem támadt, csak kerek kijelzőn. Van itt minden kérem, a play áruházból szinte minden is letölthető az órára! Némi hibát azért véltem felfedezni, mert sok helyen nincs optimalizálva kerek kijelzőre a szoftver, tehát hiányoznak majd a sarkok, de hál' istennek ez nem sok helyen van jelen, ezért elnézhető. Igaz, a nekem egyik fontos app-on, a google térképén azért megoldhatták volna, szinte hiányzik a keresősáv, de azért használható így is. Lehet hogy egy frissítéssel orvosolják majd ezeket a hibákat. Kamerája volt egy érdekes rész, a szoftverrel nem is foglalkoztam annyit, mert egy bejáratott dologról van szó. Szóval kamera. img_20191226_224413.jpgA 8 megapixeles kamerával 3264x2448 pixeles képek lőhetőek. Nappali fényben a futottak még kategória, sajnos az esti részletgazdagság már nehezen megy. Nyilván, nem várunk el egy 100 megapixeles fotót, amire hirtelen kellhet arra tökéletesen megfelel. Automatikus rekesz és ISO értékeket kapunk, tehát a gép állítja be, professzionális mód nem bekapcsolható. A 2 megapixeles FACEID kamera csak 1920x1080 pixeles képeket készít, tehát csak egy FULLHD minőség. Az arcfelismeréshez tökéletesen elegendő, de ha van megfelelő fény, akár instafotók is készíthetők vele. A menürendszere hasonlít egy kicsit az APPLE féle gombokhoz, igaz, itt egy kicsit akadósabban megy, de abszolút nem zavaró. Ha csak sima smartwatchként használjuk akkor a kijelző is segítségünkre van, minden irányba "mozgatható", itt gyorsmenüket kapunk, itt futhatunk össze a telefonoknál ismert lehúzható menüsávval, oldalra pöccintve a napi értesítések mutatása, vagy lentről felfelé húzva a napi-heti megtett lépések, pulzusértékek stb. olvasható le. Jobbról balra húzva pedig a menürendszert érjük el. Az órához természetesen kapcsolható Bluetooth füles is, azaz nem kell a mobilunkat magunkkal vinni ha telefonhívást, vagy zenét hallgatni van kedvünk.img_20191226_224547.jpg

Konklúzió...

Az óra szerethető, igaz kicsit nagyra sikeredett, de ha ennyi mindent belepakolunk akkor inkább dicséretes, hogy minden belefért egy ekkora helyre. Az android rendszer hibamentesen fut, igaz vannak azért hibák a kerek formára való optimalizással. Sport értékeket hasonlóan hozta mint a Startos, vagy a GTR óránk. A kamera inkább olyan helyen használható, ahol hirtelen kell egy képet lőni pl egy buszmenetrendet amit át kell küldenünk emailben a csajunknak. Ezzel sajnos nem mi leszünk a dzseografik fotósa, de instára és ilyen médiákra a futottak még kategóriát bőven hozza. Szerethető na! Kinézetre nincs panasz, a tekinteteket vonzza, ha meglátják a kezeden, biztos kapsz pár kérdést... Ára: Igen, ez egy komoly kérdés, az órát 149 amerikai dollárért viheted haza. Nem olcsó, de ha belegondolunk ezért az árért egy alsó középkategóriás 4G (B20) képes, wifis, Bluetooth-os, GPS-es mindennel felszerelt órát kapunk! 

Itt veheted meg

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr8215367092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuhanorepulesss 2019.12.27. 08:39:29

Szia, épp hasonló órát keresek. Ha emailben csatolva érkezik képfájl, de méginkább pdf, abba bele tudok nézni? Jó lenne egy olyan sim-es óra, ami vészmegoldásként (amikor nincs ott a telefon) erre müködne..
süti beállítások módosítása