kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínai illatot a lakásba. Deerma illatosító bemutató

2019. január 16. - BuyitfromChina

 

Mint tudjátok, mindent is lehet rendelni Kínából, akkor miért ne rendelhetnénk illatosítót. Elektromosat, szépet. Nem mondom, hogy az itthon kaphatóak nem szépek, vannak köztük kimondottan "design-os" darabok. De nem szeretem a tömegtermékeket, főleg azokat nem, amik nem illenek bele a faék egyszerű élet- és designfelfogásomba. (ejj de szép magyar szó) Kaptam is az alkalmon, megkerestem az Aliexpresses cimbit, ugyan küldj már nekem egy ilyen illatosítót, itt még nem nagyon használja senki, meglesnénk. Azon nyomban írt is vissza, " No problem Bro, i send you" (Imádom őket, mindenkinek a Bro-ja vagyok. :D ) Ok, biznisz lezsírozva, 3 hét alatt meg is érkezett a termék, ahogy azt vártuk. Az illatosító nem az elvárt csomagolásban jött, rájöttek a deerma-nál is, hogy a dobozdizájner csapat mehet a kukába, sokba kerülnek.

 

Újrahasznosított papírdoboz (na végre!!), rajt felskiccelve a termék és némi  angol szöveg, log, miegymás. Kb ennyit is ér, mehet a többi közé, hétvégén meg a szelektívbe. Kibontva sem az a kifinomult elrendezés fogad, nylonzacsiban a készülék, a falikonzol, a spray és a csirkelábas user manual. Sajnos azzal sem megyünk sokra, pedig jó lenne legalább azt tudni, hogy kapcsol majd be a cucc. De csak rájövünk valahogy. Kicsi képekben illusztrálva vagyon, hogy mit kell találnunk a dobozban. Jelentem a magyar királyi kincstárnak beszolgáltattam megint azt a két rohadék elemet! Pedig tök jó lenne egyszer egy kínai elemmel dolgozni! Jah, és kifizettem ám azt is!!! Na, de kanyarodjunk vissza. Minden megvan, kipakolva minden, jöhet a tapizás és összeszerelés. Nem kell most azonnal elrohanni a tudományos akadémiára! 

 

Design

Azért esett a választás erre az illatosítóra, mert mint fentebb írtam, kedveljük az egyszerű de szép holmikat, főleg az olyanokat amik tényleg illenek a lakás design-jához. Rengeteg Xiaomi termékkel vettem már magam körül, szép lenne, ha az illatosítóm egy levendula színű valami Giger-mintás (az Alien filmekből ismerheted ezt a szót) eszköz lenne. Ez pontosan olyan, mint a mijia ajtószenzor, csak 30x-os nagyításban. Tic-tac cukorka kinézet. Viszont a képek kicsit megtévesztőek, sokkal nagyobban tűnik ott. Az ember gondolná, hogy az általunk megszokott méretet kapjuk, mind készülékből, mind flakonból. Sajnos nem. A gépezet, még csak-csak jó méretben, a maga 198 mm-es nagyságával azért látszik a falon. A flakon mérete viszont nem sokkal nagyobb mint egy paprikaspray, 100x35 mm, ezért nem tudom mi lesz, ha kifogy. Anyaga fehér ABS műanyag, nekem kicsit a csúszósabb fajtából érződik. Persze a szokásos minőséget kapjuk, sehol egy durva felület, sehol egy illesztési vagy anyaghiba. Olyan, amilyet elvárunk a  Deerma cégtől. A feliratok a terméken nem hivalkodóak. Odafigyeltek mindenre. Az illatfelhő nyílásához is került egy belőle, persze mandarin nyelven, de gondolom ez áll rajt: "Ne nézz bele, mert a pofádba szórja a kemikáliát". Egyszóval, egy gusztusos darab, nem kell eldugni ha jönnek a vendégek! 

 

Beüzemeljük

Az elemeket a hátán lévő rekeszbe kell behelyezni, 2 darab ceruzaelem az amire szükségünk lesz. Ezután már csak a spray-s flakont kell a helyére illesztenünk. Ezt rafinált módon, az illatosító előlapját elfordítva tudjuk megtenni. Ilyenkor a flakont tartó rugó is lejjebb ereszkedik a könnyebb illesztés miatt. Egész jól kitalálták. Ajtó becsuk, rugó felemelkedik ami a helyére tolja a "szórófejet". Jöhet a bekapcs. Az előlapon találunk egy nagy gombot, a közepén egy led-del, amit hosszan (kb 5mp) nyomva izzíthatjuk a rendszert. 2 üzemmód közül is választhatunk.

 

Automatikus és manuális mód. Automatikus módban 20 percenként teríti be a helyiséget az illatpára, manuális módban meg ahányszor a kedves felhasználó szeretné. Ehhez elég 2mp-ig nyomva tartani a gombot! Visszajelzést is kapunk egy-egy akcióról, a lüktető fény zölden mutatja, hogy most lesz a kilövellés! (Rosz az, aki rosszra gondol!) A kikapcsolást ugyanezzel a hosszú gombnyomással tehetjük meg, ilyenkor a LED prosra vált. Egyszerű, mint az itthon is kapható bármelyik ilyen cucc. Illata valami virágoskertre hajaz, szerintem kellemes, érezhető a szoba távolabbi részén is. Azt nem tudom, hogy ezt az illatot milyen sokáig érezni, az orrom egy idő után nem képes megkülönböztetni már a megszokás miatt. Remélhetőleg, ha jön vendég hozzánk ő érezni fogja egyből. Kapunk még egy falikonzolt is, amelyet 2 részen 3M-es ragasztószalaggal borítottak, tehát fúrás nélkül is felszerelhető szinte bárhol a lakásban. Felragasztás után 2 vájatba kell belecsúsztatni az eszközt és voila! Fent is van a falon. Sajnálom, hogy a "lábán" nem áll meg, tehát felszerelést igényel mindenképp. Viszont jó benne, ha esetleg neki tudjuk támasztani valaminek, ami elég tré megoldás, akkor egy fél pillanat alatt kicsúsztatható a falitartóból és már vihetjük is magunkkal. Persze az elemcseréhez is könnyen kell hogy mozgatni tudjuk.

Konkluzio

Érdekességképp vásároltuk, kíváncsiak voltunk a Kínai illatvilágra. Sajnos nem találtunk hirtelen egy olyan flakont sem a magyar piacon, ami passzolna bele, tehát felvesszük a kapcsolatot a Kínai kollégával, hátha ott beszerezhető. Ára 16 amerikai dollár, nem lenne sok, mert tényleg minőségi a kidolgozás viszont az illatot biztosító flakon beszérzésének problémája erősen befolyásolhatja a vásárlási kedvünket! 

Köszönjük a Xiao-Mi Youpin Store-nak hogy rendelkezésünkre állt a termék beszerzésében! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr5714567424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KertészLeó 2021.06.08. 12:06:26

Hello. Kíváncsi lennék hosszútávon mennyire jött be ez a típusú illatosító? Sokat használok olajos illatosítókat, de szeretnék valami kevésbé macerás dologra áttérni. Ezt néztem ki: moodo.hu/ van valakinek tapasztalatA?
süti beállítások módosítása