kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Hihetetlen mennyiségű porszívó a Geekbuyingnál!

2023. április 27. - BuyitfromChina

Mostanában új erőre kaptak a gyártók, szinte nincs olyan cég, aki ne gyártana akkus álló, vagy robotporszívót. 

 

A geekbuying mai ajánlata tartogat meglepetéseket, rengetek porszívót kínál most kuponos akcióban. Szerintem mindenki megtalálja a maga pénztárcájához valót, viszont érdemes odafigyelni kicsit az adatokra is. Sok cég brutális szívóerőt ígér, van aki atkamentesítőt, vagy felmosófunkciót is kombinál a gépébe. De nem minden igaz ami fénylik! Sokféle járt már teszten nálunk, anno még a GearBesttől kaptuk az első ilyen masinánkat. Akkoriban a 12-15.000 Pa szívóerő menőnek számított, de azt azért erősen kétlem, hogy ezt valaki meg is mérte volna.

Mi férfiak tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan is működik ez a berendezés, milyen számok ezek, mit is akarnak jelenteni. Aki esetleg nincs teljesen tisztában vele, annak egy rövid ismertető: 
A porszívó szívóerejét általában laboratóriumi körülmények között mérik, amikor a porszívót egy speciális tesztkamrába helyezik, ahol a levegő áramlásának sebessége és nyomása pontosan ismert. Az eredmények alapján aztán kiszámolják a szívóerőt Kpa-ban.
Na ebből kiindulva, már most szerintem a gyártók 70%-a meg is bukott. Nehéz elhinnem, hogy egy nevesincs gyár ilyen beruházásokat tesz, főleg kínában, ahol szinte mindent is lehet. Szerintem sok gyárban ez így néz ki: 
Chinwua dobáld tele a padlót mindennel, teszteljük a porszívónkat! Ha mindent felszed, akkor 20, ha a parketta is feljött akkor 25, ha csak a liszt, akkor pedig 15.000 Pa. Kb így tudom elképzelni. 

Proscenic P11 Handheld Cordless Vacuum Cleaner 25000pa 450W 2 in 1 Vacuuming Mopping ,Touch Screen, Removable & Rechargeable 2500mAh Battery, Lightweight Vacuum for Hard Floor, Carpet, Pet Hair- Gray

Igen, tudjuk, a fejjel lehet segíteni, az áramlás is nagyon fontos tényező, de az egyik legfontosabb, hogy a beszívott levegőnek mennyi helyen kell áthatolnia. Gondolok itt a szűrőkre, ha több is van. Ezután már szabad az út, a portartály 90%-ban nem zsák, hanem egy hengeres doboz, ahol szépen meg tudják pörgetni a szemetet. Áramlástani szakemberek szépen kitalálták a pompát. Az, hogy ez hasznosul-e vagy sem, soha senki nem fogja megtudni. Jól néz ki. Ennyi!

De akkor most beszéljünk a jó oldaláról is. 

Miért is kell egy ilyen porszi? Tök egyszerű. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége! Könnyű, "halk", és nagyon egyszerű használni. Gondoljunk bele, mennyire macera előszedni egy nagy gépet. Konektort keresni, összerakni a gépet, bedugni, rángatni mindenfelé a madzagot. Ezzel ellentétben az állóporszit csak leakasztod a dokkolóról (jobb esetben van hozzá) és már mehet is a móka! Persze, nem a tavaszi nagytakarításhoz találták ki ezeket, aki erre gondol, az tévúton jár! Ezeket a porcicák összeszedésére, vagy a bejött a gyerek a kertből és behordta a homokot-ra tervezik. Nekem a konyhában nagy segítség, morzsa, liszt, cukor kombó biztos kerül a padlóra, a robotporszívót meg lusta vagyok odateleportálni. (mobillal is lusta vagyok odaküldeni) Ekkor csak leakasztom, gyors felszívom a kiborult morzsákat és végeztem is. Érdemes beszerezni egyet, de itt jön a lényeg. Tessenek a 20.000 alatti gépeket kerülni, azokkal a tesztek alatt minden esetben csak gond volt. Nem mondom, hogy porcicákra nem volt elég, de a fugák közül már valamelyiknek a liszt is nagy falat volt! Jelenleg iszonyat nagy a választék, tényleg nehéz eldönteni melyik legyen a jó választás. Jelenleg egy shunzao dolgozik velem, de nagyon jókat hallani a proscenic gépekről, vagy a dreame masinákról. ILIFE és Liectroux gépek az alsó vége, velük azért vannak fenntartások, de a Liectroux  robija pl egész jól dolgozik! 

Robotporszívó ügyben is jók a kilátások, konkrétan az embernek fogalma sincs melyik legyen a kiszemelt áldozat, akinek minden nap dolgozni kell helyettünk. Ebből is kipróbáltunk már nagyon sokat, a youtube csatornánkon is van néhány bemutató. Én személy szerint a Roborock-ra esküszöm, igaz a német technika még nem volt a kezemben. Itt is érdemes figyelni a számokat, 2000 Pa alatti gép nem megvásárolandó!!!!  Érdemes olyan készüléket választani, ami térképet rajzol, nem össze-vissza megy, ezzel rengeteg időt és bosszankodást fogunk spórolni. Anno volt a xiaowa, na az pont ilyen. 900x megy el egy helyre, de van amit kihagy az 1 órás akkuidőben. meg kell említeni, egy középkategóriás gépnél már-már elengedhetetlen a feltörlés. Dierkt feltörlést írtam, mert a felmosás nálunk erősen a meleg víz - valamilyen adalékanyag - vileda kombót jelenti. Tehát a feltörlés azért alap, láthatatlan falak "építése", vagy a no-go-zone az app-ban sem elhanyagolható extra. 

Van az úgy, hogy még a robi is megbotlik és lefekszik aludni

Jóféle extrának gondolom a szőnyegfelismerést, főleg azoknál a modelleknél, amelyek feltörlés funkcióval is rendelkeznek. Vagy nem megy fel, vagy felemeli a mop-ot. Ez tetszik!  A 3D scannelés már csak hab a tortán, ezen extra nem sokat vet a latba, viszont menőn néz ki az APP.  A jelenlegi top 3 szerintem mind Roborock, de aki nem engedheti meg magának, nekik ajánom a roidmi gépeit. Ez a gyártó is valahol xiaomi, tehát annyira nem gyenge.Talán náluk van a legolcsóbb automata ürítéses dokkoló, aminek én személy szerint nem sok értelmét látom.
ROIDMI EVA Smart Robot Vacuum Cleaner Self-Cleaning & Emptying 3200Pa Powerful Suction 3-in-1 Vacuuming Sweeping Mopping LDS Navigation Auto-Drying 3 Modes 5200mAh Battery LED Display Alexa & Google Home APP Control - White

Nem meglepetés már a forgó, vagy izgő-mozgó mop, a hatékonyságot növelni kell, mert ha a gép után még takarítani kell, akkor semmit nem ér. Ennél a modellnél még a mosóvíz is cserélődik, a mopok pedig egy automata takarításon esnek át. Hát ide jutottunk a technikával, pár éve még örültünk a Xiaomi Gen. 1-nak, hogy besegít a házimunkába. Ha a büdzsé tényleg nem akkora, de szeretnénk egyet, kompromisszumok nélkül sajna nem megy. A lictroux gépe 2-in-1, viszont egyszerre minkét funkciót nem tudja. A mopt fel kell kézzel tenni, ilyenkor nincs porszívózás, csak feltörlés. vagy fordítva. De legalább olcsó! Az APP egész vállalható, sokmindent tudunk beállítani rajt. Low budget gépnek merem ajánlani, vagy azoknak akik tényleg csak ritkán használnák a feltörlés funkciót. Porszívózni tökéletes olcsó verzió!!! Remélem segítettem a választában..... 


A google kupontáblázatunkban összeszedtünk néhány gépet jóárasítva, kuponnal kiegészítve. Jó böngészést! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr3718112022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása