kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

A nagy XIAOMI lázmérőteszt

2018. március 16. - BuyitfromChina

 

A Xiaomi ráerősített a health cuccokra is, ezért nem hiányozhat a repertoárból a lázmérő sem. Ebből készült 2 féle. Az egyik, egy infra elven működő, lényegében egy hőmérőpisztoly, a másik egy testre ragasztható korong. Méricskélés és tapogatás után összevetjük az általuk mért értéket, amit természetesen összehasonlítunk egy normál, a patikában kapható középkategóriás digitális lázmérővel. Mindkét termék a GEARBEST-től érkezett hozzánk kipróbálásra. 

A termékeket itt találjátok:

 Xiaomi Mi Home iHealth Thermometer

miaomiaoce Digital Baby Thermometer

 

Bontogassunk

 

Mindkét lázmérő a szokásos csomagolásban érkezett, abszolút minimal designnal, de ezen már nem lepődünk meg.

Kibontva a két dobozt, kapunk mindkettőhöz egy-egy használati utasítást, persze csak kínai szöveggel, az infráshoz elemet is. A koronghoz egy hordozótokot, ami nem csak a tárolásra szolgál tapasztalatom szerint és egy kis papirdobozt ahol a ragasztók vannak.  A nagyobbik tesztalany, egy nagyon jól kézreálló darab, finom műanyagból és üvegnek kinéző fedlapból áll. Az egyetlen gombot az üvegrészbe integrálták, pont oda ahol ideális. A gomb jól illeszkedik, nem lötyög. Kijelzőjét is ide rejtették el. A kiskorong egy érdekes találmány. Képzejünk el egy 200 forintost, ami egy iszonyat finom szilikongumival van bebugyolálva! Tapintásra nem is tudnám hasonlítani semmihez, olyan bababarát érzésem volt. A korong kb 6-8 mm vastag lehet, és csak egy kis bagoly figyel rajt. Sztem nagyon helyes... Az alján már érdekesebb a dolog, ott kilátszik egy fém karika, amit elemnek néz az ember, de nem az. Ezt körülveszi egy a ragasztókarikák fogadására szolgáló extra gyűrű. Ide kell felragasztani a dobozban található karikákból egyet minden mérés előtt. Amennyit ki tudtam venni a tyúklábakból, ha nagyon lázas a gyerek vigyük orvoshoz! :D Mindkét leírásban szépen rajzokkal is segítenek minket a helyes mérés elérésében. Első bekapcsoláshoz a 2 elemet kell a helyére pattintani az infrás készülékben, a korong „feltöltve” érkezik. Lényegében mérésre fel!

 

Méricskéljünk

Első körben az egyszerűbb eszközt próbálgattam, megmértem vele mindent. Bekapcsolása annyira egyszerű mint általában az ilyen termékek. Megynomod a gombot-világít a kijelző-odatartod- megnyomod-mér-leolvasod.... Kb ennyire. Kijelző! Egy 3x7 szegmenses 70-es évek beli kijelzőre hajaz, de nagyon hanyag eleganciával, amiből sejtheted, hogy nem azért mert nincs normálisra pénz, hanem mert ez a tuti a 21-ik században! Gyönyörű, erős fénnyel tolja a retinádba az adatot! Szó szerint beleég ha lázas a gyerek! :D A bőrön kívül sokmindent nem mér meg, pedig igyekeztem kávéval, borsófőzelékkel stb-vel kicsikarni belőle valami értéket. A testünk felületén bárhol képes mérni és adatot szolgáltatni az infra érzékelő. Több helyen is próbára tettem, kiderült,  több értéket kaptunk. De melyik lesz a jó?  A leírás szerint a homlok közepén 1-3 centiméteres távolságra tartva lesz pontos a mérés.  Odatartva, nekem azonnal 36,8 és 37 közötti értéket mutat, viszont ha egy csecsemő homlokához teszem ott 35,8-as értékeket olvastam le. Lényeg a lényeg, hogy összevetettem egy eredeti Homloklázmérő csíkkal és egy digitális lázmérővel. Nálam 1 kerek fokot téved felfelé a Xiaomi a digihez képest, amit hamar le tudok vonni, tehát már azonnal van pontos értékem.

Korongunk nem ilyen egyszerű, mivel őkegyelme már a 21-ik századból érkező találmány, ezért smartosra vette a figurát. Párosítani kell egy okostelefonnal. Én a MiHome app-ot használom hozzá. Gyors bluetooth párosítás után meg is jelenik a többi eszköz között a kis bagoly. Rákattintva az ikonra, elkezdi keresni az eszközt, de, és itt jön képbe a tartója, amíg nem emeljük ki a helyéről és nem villanik egy nagyon halványat a madárka addíg hiába hívogatjuk az eszközt. Ebből gondolom, hogy a tároló lehet egy „bluetooth kikapcsoló” is. Kezünkbe véve azonnal lehet kapcsolódni, de még mielőtt ezt megtennénk, ragasszunk a hátuljára egyet a kapott ragasztós karikából!

 

Ezzel a testünk bármely részére rögzíthetjünk a lázmérőnket. Célszerű a megadottak szerint eljárni. Felragasztás után azonnal elkezdődik a REAL TIME mérés, amit az app egy szép grafikonon ismertet velünk. Használjuk legalább 2-3 percig, kiindulva a higyanos mérőből,  ha úgy érezzünk lázas a gyerek vagy mi magunk. További jó ötletnek tartom, hogy hagyhatjuk a testen akár egész éjjel és a telefonunkat beállíthatjuk hogy jelezzen ha láz esetleg kihűlés veszélye áll fenn!! Az app erősen csirkelábas android rendszeren. IOS-en egy teljesen jól használható angol menüvel találkozunk. További  beállítási lehetőséget nem kapunk, megnézhetjük az előzőleg mért adatokat, az eszköz nevét, elem állapotát, térerejét. Ezzel is végeztem tesztméréseket, természetesen nem dobáltam bele se vízbe, sem pedig a tökfőzelékembe. Testre ragasztva hozza az ígért értéket, egy fokkal kevesebbet mutat mint az infrás verzió, azaz majdnem tizedre annyit mint a középkategóriás digitális.

Összevetve a két lázmérőt, mindkettő egy nagyon szépen kidolgozott darab, kezelésben viszont az infrás erősen nyeri a versenyt. A kis korong elég macerás, főleg ismerve magunkat, nem fogunk tökölni egy párosítással-connectálással.

Vélemény: Nekem mindkettő nagyon tetszik, kicsit jobbnak találom a korongot, mérései pontosabbak, folyamatosan monitoroz, viszont az egyszerűsége miatt az infrás felé áll a mérleg nyelve! De, ha éjjel lázasnak gondolom a gyerekemet, akkor egyértelműen a madarat ragasztanám fel a kis testére, mert a telefon amúgy is ott van az ágy mellett! :D Azt ajánlom, érdemes bármelyikbe beruházni!

 

 

 

A termékeket itt találjátok:

 Xiaomi Mi Home iHealth Thermometer

miaomiaoce Digital Baby Thermometer

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7713743768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása