kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Porszívók harca... Houzetek vs. Xiaomi

2018. november 29. - BuyitfromChina

Ebben a rendhagyó cikkben egyszerre két terméket is bemutatunk. Mindkettő ugyanazt a célt szolgálja, mindkettő ugyanolyan hasznos.Atkákat és azok maradványait, ürülékét szívják ki a szövetből! Rengeteg bosszúságtól szabadíthat meg minket! De melyik a jobb?? Egy rövid tesztet is végeztünk velük, hogy kiderüljön... Lássuk a medvét, vagyis a porszívókat...

20181117_110027.jpg

Houzetek 1001 UV

Szerintem a céget nem kell bemutatni, ez is GearBest-es sajátmárkás termék. Viszonylag nagy dobozban érkezett, nem is értettük hirtelen miért. Amint kiszabadítottuk a karton fogságából, azonnal rájöttünk, miért kell ekkora csomagolás. 4,5 méter kábelt kapunk hozzá! Igen, ez az eszköz még nem a modern kori csoda, kábeles, kell neki a szaft a falból. Ennek előnye, hogy akár évekig is tudunk poszívózni folyamatosan... :D Kinézetre nem is tudom mihez jasonlítani, talán a StarWars-ból valamelyik bolygón ragadt lények járgányához. Design-os, neincs is ezzel semmi baj. Főleg a cuki pink szinezetben, de ez minket nem zavart nagyon, nem nézegetik a vendégek. Vagyis igen, mert az asszonyok mind ilyet akarnak... :D Kézbe fogva is jó érzésünk támad, nem nehéz, nagyon kézreálló szerkezet. Tetején egy gomb, ezzel tudjuk ki, ill. bekapcsolni. A tesztpéldányon az elején nagyon szorult, de bejáratódott. A portartályt (450 ml-es) a gép tetején találjuk, egy finom csavarással levehető! Ebben lapul a technika egy része, a hepa szűrő. Ezáltal, semmilyen porszemcse, vagy atka nem szabadulhat ki innen, ha egyszer bekerült. Más extra nincs a gép felső oldalán. Az alján viszont annál több! A nagy kefetartóban helyet kapott egy UV lámpa, ami fartőtleníti a szövetet. Ez egy infraérzékelővel kapcsol be, amint a szövethez ér a berendezés. A forgókefe pedig igyekszik minden porszemcsét, atkát, és ami a legfontosabb, atkaürüléket felszedni! Ezt egy 10Kpa-os szívóerejű motor teszi lehetővé. 

20181117_110056.jpg

Xiaomi SWDK KC101

Ezt a terméket már csak doboz nélkül láttam, mire oda jutottam volna, megszabadult a köpenyétől. De nem is a doboz itt a lényeg, hanem ami benne lakozik. Ez a termék is ugyanazt a célt szolgálja. Felszív mindent a szövetből, ami nem oda tartozik. Hasonlóan mint az előző, ez is egy furcsa világegyetemből szabadult űrhajóra hasonlít, de sokkal kecsesebb, gömbölyded formát vett fel! Színét tekintve maradt a xiaomi hagyomány, igaz, itt nem piros, mint a roidmi-k, hanem szürke a betét. Felül a fogantyú, abban kapott helyet a kapcsoló. Oldalát "kopoltyú" képződmények fedik, itt jelzi a töltöttségi szintet, nagyon menő! :D Ennek a portartálya viszont láthatóan kissebb, de belefér az, amire használjuk. Ezt a tartályt, egy gombnyomással tudjuk kipattintani a helyéről. Itt is megtalálható a speciális szűrő, amit akár a csap alatt is elmoshatunk, mivel rozsdamentes acélból készült. Hasa alá nézve, itt is feltűnik az UV-C lámpa és szenzorok, hasonlóképp működik mint a Houzetek. Viszont itt van némi furcsaság a másikhoz képest, mégpedig 2 tappancs formájában.

20181117_110135.jpgEzek a tappancsok 8000 rezgés/percet produkálnak, ezzel lazítja fel az atkák által hátrahagyott szemetet és elhullott társaikat. Különbség még, hogy ez a holmi nem áramforrásról, hanem akkumulátorról üzemel. A dobozban találtunk is hozzá egy töltőt, ide állítva kell behelyezni a porszívót. Na így teljesedik ki a végtelen világegyetemből szabadult, galaxy-s őrzői által sem megfélemlített űrhajó kinézetet. Ez lesz a töltödokk, ehhez kell az áramforrást csatlakoztatni. 2,5 óra kell neki a naftán, ezután akár 25 percig is képes teljes gőzzel dolgozni... Kapcsoljuk is be őket!

20181117_110200.jpg

Bekapcs...

Mindkét gépet ugyanazon a kanapén teszteltük. Hogy ne legyen részrehajlás, a kanapét képzeletben elfeleztük. Egyik felén a Houzetek, a másik felén pedig a Xiaomi szorgoskodott. Houzetek Az áramforráshoz csatlakoztatva, ezt akár a pajtából is megtáplálhatjuk, akkora a vezeték rajt, egy gombnyomással életre is keltettők. Amint a szövethez tettük, azonnal felkapcsolt az UV lámpa. ezt a tetején lévő "ablakon" is látjuk. Szépen elkezdtük a takarítást, hál istennek a gépeket nem kell csuklóból tartani, hiszen mindkettő kapott a hátsó oldalon "kereket" is. Tehát csak le kell tenni a kanapéra és tologatni. Mi szép lassú mozdulatokkal próbáltunk, minél több atkát összebányászni. A gép a ciklonos porszívók elméletét követi, pörögtek is az atkák a tartályban. Már ha azok az atkák! :D Lényeg a lényeg, akadt a tartályban valami. Xiaomi-t a töltőről levéve, ugyanazt a metódus követtük. Bekapcs, letesz, gurgat. Itt ejtenék szót a rezgő tappancsokról, az elmélet szerint ezt minden szöveten lehet használni. Na ez nem biztos, hogy így van, a teszt kanapé "erős" szőttes, azon nem mindig kapcsolt be. Nem jöttem rá, hogy mi vezérelheti. Leragasztva az érzékelő sem játszik! na mindegy, igyekeztünk úgy tartani a gépet, hogy rezegjen is, brutális hangja van. Olyan, mintha szét akarna esni. Végeztünk a pucolással, nézzünk bele a porcicák közé! 

20181117_110959.jpg

Conclusion....

Mindkettő porszívóz, ez már biztos. A Houzetek tartályában több porcicát találtunk, viszont apróságokat meg a Xiaomi tárolt többet. Itt gondolok a rezgő funkcióra, ezáltal lehetséges, hogy többminden lazult fel a kanapén. Ha választanom kellene a kettőből, a forma és kinézet alapján mindenképpen a Xiaomi, viszont erős a hajlás a Houzetek felé is az áramos betáplálás, a pörgőkefés rendszer miatt. Lényegében mindkettő megtette amit elvártunk tőle, bármelyikre is esik a választás, nem csalódik az ember! Nem tudnék választanimost, hogy mindkettő megfordult nálunk... A készülékek 25-30 ezer forint körül mozognak, de az egészség oltárán feláldozzuk ezt az összeget, mert az atkák rengetek bosszúságot tudnak okozni sok-sok embernél!

20181117_110113.jpg

Itt tudod megvenni: 

Houzetek: https://www.gearbest.com/anti-mite-vacuum-cleaners/pp_009582296222.html?wid=1214279&lkid=12752867

Xiaomi: https://www.gearbest.com/upright-vacuums/pp_009518677739.html?wid=1433363&lkid=12752867

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr3314403366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása