kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

A miBand 3...

2018. szeptember 19. - BuyitfromChina
  • Balra
  • Középre
  • Jobbra
Eltávolítás
Kattints ide képaláírás beállításához.
 
Xiaomi MiBand 3 bemutató...
A Xiaomi májusban mutatta be a nagysikerű MiBand 2 utódját, a band 3-at. Többen felfedezni látták már képeken, rendereléseken, sokban nem is tévedtek. Maradt a forma, kicsit átalakult a kijelző, de lényegében nem változott sokat.
De nézzük is, hogy került hozzánk...
A teszttermék nagy unszolásra megrendelésre került a Gearbest-től, na nem azért nem akartam mert nem tetszik, hanem mert már hordok egy okosórát, egy Stratos-t. De mint tudjuk, ez más. Ez nem okosóra, ez fitneszkarpánt, ezzel célszerű tisztában lenni! :D
Na megrendeltem, meg is érkezett, egy átlátszó fedelű dobozban. Semmi csicsa, semmi extra. Reméljük ez a csomagolás is maradt a trend, újrahasznosított papírból és műanyagflakonból készül! A dobozban található maga az óramag, vagy nem tudom minek is nevezhetném, egy szíj, egy töltő és a leírás, ami, mint most is kínai nyelven íródott.
Bontogassunk...
A Mi Band 3 kiszedése után, nem észrevehető a különbség, pedig „sokkal” nehezebb, majd 20%-al, mint az elődje! Persze nem zavaró ez a súlytöbblet, nem lesz bajunk tőle, de erőlétben sem leszünk jobbak, hiszen így sem éri el a napi parizeradag súlyát! Látható némi változás is, az üveg fényesebbnek hat, hála a a speciális bevonatnak. Elivleg kevesebb ujjlenyomat látszik meg rajta. A kijelző is majdnem dupla akkora lett, mint az elődben. Jó lesz ez nah.... :D A Mi Band 3-ban egy 0,78 hüvelykes, 128 x 800 pixeles PMOLED kijelző dolgozik, ami nemcsak hogy nagyobb, de jobban is látható napsütésben. De még most sem az igazi, azt tegyük hozzá. Nem akarom senki kedvét szegni vele, de amikor tényleg süt a nap, akkor azért én már erősen hunyorgok. Amúgy is vakegér vagyok... :D Ennek a kijelzőnek azért már kell az energia, ennek megfelelően az akkumulátor is nagyobb lett, 70 helyett 110 mAh kapacitású. Hatásfokban ugyanazt tudja mint a kettes verzió, tehát jó, hogy ezt melépték!
Kicsit beszéljünk a formáról is, ez a karpánt már mentes az „éles” sarkoktól, inkább a lekerekített formát hozzák vele. A gomb is már csak illúzió, érintőgomb lett beépítve a kijelzőbe, amit stílusosan kicsit homorúvá tettek. Nagyon kényelmes, soha nem nyúlsz mellé. Aki még nem használt ilyen gombot, annak kicsit furcsa lehet, hogy nyomkodja a semmit és mégis működik. A gyártó ígérete szerint 20 napos az üzemidő, amit lazán hoz, de talán még többet is. Ez függ a használattól, edzésektől, kijelzőtől, hogy az mennyire használatos, azaz napi szinten 10x vagy 200x élesztjük fel. Ez a pánt a lépések számát, a megtett távolságot, az elégetett kalóriát, a pulzusunkat és az alvási szokásainkat méri. A Mi Band 3 IP67-es tanúsítványnak megfelelően víz és porálló, tehát mehetünk vele bátran úszni, akár még a tengerfenékre is levihetjük. 50 méterig garantálják a vízállóságát!
Használat közben...
Az óra kínai nyelven kommunikál első körben, de ezen segíthetünk egy kis „bütyköléssel” és akkor a saját nyelvünkön használható. Ebben a google nagy segítséget nyújt! :D
Használata roppant egyszerű, az óra, a gomb „megnyomására” azonnal életre kel, és mozdulatainkkal vezérelhetjük a menürendszert. Sok minden nincs, 6 menüpont áll rendelkezésre, de ez ide bőven elegendő! Ezek az óra, az aktivitás, a pulzusmérés, az időjárás, az értesítések és az egyebek. Az aktivitás menüben jobbra „húzva, legyintve, söpörve, tolva”(kinek melyik szimpatikus) láthatjuk a megtett lépéseket és az utat, az elégetett kalóriát, valamint az akkumulátor töltöttségét. Az érintőgomb rövid érintésére visszalép egy menüpontot, hosszú érintésére pedig beléphetünk az adott funkcióba, ahol ha van, újabb legyezegetéssel navigálhatunk. Az egyebeken belül van még stopperóra, telefon keresése, illetve számlap váltás funkció, utóbbin belül mindössze három számlap közül lehet válogatni.Én megmaradtam az eredetinél, nekem elég információt közöl. Az órából kinyert adatokat természetesen a MiFit alkalmazásban visszanézhetjük, napokra lebontva, vagy havi nézetben. Itt már rendes információt kaptam, mennyire vagyok „lusta” Továbbá beállítható még, hogy az óra miről küldjön értesítést, legyen-e képernyőzár, felvillanjon-e a kijelző csuklóemelésre, illetve milyen sorrendben legyenek az óra menüpontjai. Tehát egy komplett menürendszer, amivel az óra teljesen testre szabható!
Többször szó esett már, hogy tud-e értesítést küldeni rendesen, olvasható-e a kijelzőn, hogy ki és mit írt nekünk. Igen, látszik, de csak az, hogy melyik app küldi az infót, ki küldte személy szerint és egy pár szó az üzenetből. Telefonhíváskor rezgéssel és a hívó nevével, vagy számával jelzi nekünk, hogy keres valaki. Ha nem akarunk az illetővel beszélni, a hívást az órán elutasíthatjuk!
Igazából nem is várunk el többet ettől a kütyütől, ez erre való! NEM AKAR OKOSÓRA lenni, mutatja az időt, aktivitásunkat és az értesítéseket!
Összegzés...
Az óra sokmindenben változott, de mégsem. Jobb kijelző, nagyobb akku, lekerekített formák, ez jellemzi leginkább. Talán a MiBand 2-t használók nem fognak váltani, de nekik is érdemes elgondolkodni rajt, hiszen a látható kijelző sokat ér! Nekem nagyon tetszett, igaz én jobban szeretem a nagy, kerek formákat. :D A miFit alkalmazás hozza az elvárhatót, átlátható.
Teszttermékünket a Gearbesttől kaptuk.
Megvásárolható az alábbi linken: https://goo.gl/zvz95H

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr6214249393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása