kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

No.1 F18 GPS okosóra bemutató

2018. október 11. - BuyitfromChina

No.1 F18 Bemutató

20180804175045_36239.jpg

Olcsó, mégis a legpontosabb Smartwatch az árkategóriájában.

Mivel rengeteg órám van, gondoltam ez már nem oszt, vagy szoroz, szeretem a kütyüket, gondoltam berendelek egyet a No1. cégtől is. Nagy unszolásra kifizettem azt a 37 dollárt érte és csak vártam... :D Nem szeretek várni, de amióta kínából rendelek szinte mindent itthonra, azóta kicsit türelmesebb vagyok. Amíg várok, addig egy kis infó...

A világ talán nem ismeri a No.1 márkát-t, azonban Kínában elitek, több órát értékesítenek, mint a Zeblaze és a LEMFO együtt és mindezt teszik egy rendkívül kedvező árcédulával.  A kínai okosóra gyártó nemrégiben kiadta a No.1 F18 smartwatch-ot, amely folytatja a No.1 F-sorozat örökségét, vagy nevezzük Fitness és Sport sorozatnak.

Óránk épségben meglovagolta a hullámokat egy konténerben, 4 hét alatt sikerült A-ból B-be eljutni. De itt van, tehát....

Bontogassunk...

A No.1 F18 Smartwatch doboz ugyanaz, mint a többi No.1 óra. Talán csak annyi a különbség, hogy F18 van ráírva. Doboza fehér,  a teteje pedig átlátszó műanyag borítás, ahol az óra a főszereplő. Azonnal meg kell vennem kiáltásokkal. Igen, ilyenek ezek a marketinges srácok.... A dobozban két rekesz található, a felső műanyag eltávolítása után azonnal kirángathatjuk a memóriahab szorításából az óránkat. Alatta szépen becsomagolva találjuk a töltőkábelt és az angolul is íródott USER MANUAL-t. Az első benyomás meglehetősen érdekes, kínaibbank gondoltuk, de annyira nem az. Csak félig. Töltőkábele a mostanában divatos mágneses töltő, de sajnos itt is elspórolták a kábelhosszt. Ez is a laptopról fog tőltődni, már látom... Elvileg kompatibilis a régi No 1-es órákkal.

20180804175045_43496.jpg

Design & Megjelenés

Az óra követi a robusztus sportóra designt, ami manapság annyira divatos viszont az előző nemzedékhez képest: "No.1 F7", a robusztusság kissé csökkent. Röviden, ez egy minimalista megközelítés. Legalább is erre gondolhatunk.... Nekem vékony csuklóm van, ezért ezek az órák nem mutatnak jól a kezemen, de ez még a belefér kategória. Sikerült már belefutnom igazán nagy órákba, mint pl. Breitling, Diesel, vagy a Police.... Hát elég bénán mutattak a kezemen.

Az óra rozsdamentes acélból, a kijelzőt védő üveg pedig ásványi anyagokból (zafírkristály 37 dollárért??)készült. Ezen anyagok felhasználásával immár karc és az ütésállóbb is lett. Az óra 25.00 x 5.30 x 1.70 cm-es méreteivel, és a 70 gramm súlyával szerintem nem mondható nagy és nehéz órának.  Előlapján az égtájak kezdőbetűi vannak felfestve, erre még nem jöttem rá, hogy miért is kell...  Oldalán három fizikai gomb van, amelyek szimmetrikusak és még inkább hozzájárulnak a sportos designhoz. Az alsó részen a töltőberendezés és a HR(heart rate) érzékelő található. Ez kivételesen nem dudorodik ki, egyenes az óra hátlapja.  Az az óra IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy úszás közben is használhatjuk. Ezzel már akár a karcsapások is számolhatóak, hasonlóképp mint az Amazfit Stratos órával. 50 Méterig garantálja a gyártó a vízállóságot. A 25mm-es szilikon szíj elvileg nem az az izzadós fajta, hála a lyukaknak. Karpántból többfélét is választhatunk, rendelkezésünkre áll 3 lehetőség:  : fekete, láva piros és katonia zöld.

 

20180804175045_48384.jpg

Hardveres betekintés...

A fémfedél alatt az óra hardvere figyelemre méltó. Persze ennyi pénzért!!  Először is, rendelkezik egy kis teljesítményű Nordic 52832 SoC-al , amely relatív pontos és a nagy hatékonyságú, az óra akkumulátor élettartamát növelve.  Az agyat 164KB RAM és az 512KB ROM kapacitás kíséri, amely lehetővé teszi az óra számára az adatok tárolását, a GPS-figyelést és a szinkronizációt az okostelefonnal. Az óra a legújabb Bluetooth 4.2-vel szerelt, amely jobb átvitelt biztosít, mint a régi Bluetooth 4.0 és 4.1. De ezt már el is várjuk... Bár az operációs rendszer nem Android vagy AndroidWear, mégis az óra saját kezelőfelülete nagyon stabil. Az UI-ban van sportolási mód, távoli kamerakioldó, hívásemlékeztető és egyéb menük. Menüjét 3d hatásúra alakították, nekem személy szerint kicsit gyerekesnek tűnik, de lehet hogy ez az almás óra használata miatt érződik bennem. A No.1 F18-at egy  1,3 hüvelykes 240 x 240 TFT érintőképernyővel szerelték, ami elég jól veszi az akadályokat, mármint az érintéseket, vezérléseket. Betekintési szöge is megfelelő, fényerőre nincs panasz, még nappali fényben is megfelel az elvárásoknak, tisztán olvasható rajt minden.  Van egy kis fényvisszaverődés, amikor a képernyőt egy fényforrás alá helyezzük, de nem olyan zavaró.

20180804175045_95520.jpg

Funkciók...

A No.1 F18 tökéletes sport és az egészségügyi használathoz is. (bizonyos kereteken belül!) NINCS OLYAN OKOSÓRA, VAGY FITNESS KARPÁNT AMELYIK HELYETTESÍTENÉ AZ ORVOSI VÉLEMÉNYT!! Számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek megtalálhatóak az órában, de a konkurens gyártóknál csak a drágábbakban fordul elő.

Funkciók tekintetében a következőket találjuk az órában:

SMARTWATCH FUNKCIÓK:

Értesítés (Facebook, G-mail, QQ, Skype, Twitter, Wechat, WhatsApp)

Nem fogadott hívások mutatása

A hívófél-azonosító megjelenik névvel

Telefonhívás ( nekem nem sikerült )

Üzenetek

 

SPORTÓRA FUNKCIÓK

Egészségügyi adatok

Pedometer (nagyon pontos)

Tétlenség emlékeztető (pontos)

Pulzusmérő (statikus és dinamikus) (pontos)

Alvómonitor (nem túl pontos)

Az óra összekapcsolódik a GPS-szel, megtalálja a helyét a világegyetemben ezzel lehetővé teszi a használója pontos bemérését.  Segít nem eltévedni egy kiránduláson... Tök jó dolog...

 

Alkalmazás előnézete

A legrosszabb része a kínai óráknak az alkalmazásuk. Rengeteg csak csirkelábakkal hajlandó kommunikálni velünk, vagy ha kommunikál emberi nyelven akkor a régiónk nem stimmel és még sorolhatnám. Na itt sikerült ezeket kiküszöbölni a frissítéseknek és javításoknak köszönhetően a problémák megoldódnak. Ráadásul az új Bluetooth 4.2 –vel az applikációnk is stabilan birkózik meg az óra által szolgáltatott adatokkal.

Az alkalmazásban csatlakoztatjuk az órát, beállíthatjuk a riasztást, szinkronizálhatjuk, ellenőrizhetjük a pulzusunkatt, lépéseket, alvási ciklust. Beállíthatjuk a képernyővédőt, a képernyőfényt és a tétlenségi emlékeztetőt. Az óra legújabb firmware verziója a v3.1.0. Az alkalmazás Android-on (4.4 felett) és iOS-n is támogatott.

 

Megjegyzés: Az alkalmazás több nyelvet támogat, de az óra csak angol és egyszerűsített kínai nyelveket támogat

 

Az akkumulátor

Az alacsony energiaigényű chip, a Bluetooth 4.2 és a stabil UI nagyon kevés energiával is megelégszik. A 350 mAh akkuval hihetetlenül sokáig bírja. Csak néhány példa:

10 óra, amikor a GPS be van kapcsolva

12 nap rendszeres használat

25 nap készenlét

Összehasonlítva más GPS-es órákkal, az akkumulátor élettartama majdnem 5-ször akkora. Az órát a mágneses töltővel 2,5 óra alatt teljesen feltölthetjük. Hihetetlen, de az óra támogatja a az indukciós telefontöltőket is! :D

Konkluzio:

Azt hiszem nem csalódtunk nagyot az órában, megfelel egy ilyen bugde-hez! Aki nem akar sokat befektetni, annak kimondottan csak ajánlani tudom! Az óra 38 USD környékén mozog ami baráti ár! 

Itt veheted meg:https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_009467420334.html?wid=1433363&lkid=12752867

Technikai info:


Hardver Bluetooth verzió: Bluetooth 4.2
Beépített chip típusa: Nordic 52832
IP védettség: IP68
Vízálló: Igen
Riasztás típusa: Ring, Vibration
Bluetooth hívás: Hívásfogadás, Hívófél-azonosító kijelzése, Hívó neve megjelenítés, Telefonhívás emlékeztető
Riasztási csoportok: 1
Egészségügyi adatok: pulzusszám mérő, lépésszámláló, tétlenség emlékeztető, alvásmonitor
Üzenetek: Üzenete mlékeztető
Egyéb funkció: Riasztás, Bluetooth, Vízálló
Értesítési típus: Facebook, G-mail, QQ, Skype, Twitter, Wechat, WhatsApp
Képernyő típusa: TFT
Felbontás: 240 x 240
Képernyőméret: 1,3 hüvelyk
Üzemmód: érintőképernyő
Akkumulátor kapacitása: 350mAh
Töltési idő: Kb. 1,5 óra
Készenléti idő: 25 nap
Anyaga: rozsdamentes acél
Kompatibilitás: Android 4.4 / iOS 8.0 vagy újabb
Kompatibilis operációs rendszer: Android, iOS
Nyelv: angol, francia, német, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, egyszerűsített kínai, spanyol, hagyományos kínai (app) angol és egyszerűsített kínai (Watch UI)

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr2514295687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása