kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Mit tud egy 50 dolláros gyerekprojektor? Gigacuki, az biztos...

2018. november 19. - BuyitfromChina

Igen, gigacuki a cucc, de a belsejében rejlő holmik is "gigacukik"?? Tesztünkből kiderül, érdemes-e beruházni ebbe a 10x10 centis kockába...

Itt megveheted: https://goo.gl/rBc3P7

20181114_191613.jpg

Első pillantásra beleszerettünk ebbe a projektorba. Végre a gyerek is tudja az ágyból, a mennyezetre vetíteni a Bogyó és Babócát, ezzel talán könnyebbé téve az elalvást. Gondoltuk mi... De ne menjünk ennyire előre, nézzük, mi is ez valójában....

A termékünk rendszerint a GearBest-ről érkezett, ismét sajátmárkás cuccot rendeltünk, gondolván, ez ugyan olyan minőségi, mint egy márkásabb. Árban biztos, hogy jobban jövünk ki. Ebben igazunk is lett, a kasszánál csak 50 dollárt fizettünk. A projektor megérkezésekor tapasztaltuk, hogy tényleg minőségi. A doboztól hamar megszabadított kockánk egy távirányító és egy 3,5 Jack to RCA kábel kíséretében érkezett. Találtunk a csomagolásban egy USER MANUALT angolul, ezt szeretjük, és egy tápkábelt. Ajándék is jár mellé, egy csomag 3D matrica van még nylonba csomagolva, amivel összeragasztgathatja a gyerek az új játékát. ( na ezt nem szeretjük! ) Anyagát tekintve, egy nagyon jó fogású ABS műanyag burkolatot kapott, vidám, friss színekkel. Mi sárga-fehér kombót kértünk, de rendelhető még kék és pink színben is!

20181114_191723.jpgTetején szilikongumi foganytú, ami a gyerekek apró kezéhez igazított, ezzel tényleg könnyen cipelhetővé válik. Itt találhatóak a kezelőgombok és a bekapcsoló gomb, sok nincs, tehát kelleni fog a távirányító. Távirányítója átlátható, egyszerűen értelmezhető, akár a gyerekek is könnyen megtanulhatják. A gombokkal a főbb funkciókat természetesen elérjük. A jól illeszkedő gombok eltérő színűek a burkolattól, könnyen nyomhatók a mikrokapcsolók. A fókuszállító tekerőt fedezhetjük fel még a lencse felett, ezzel tudjuk majd szabályozni a kép élességét. Kicsit szorulós a tesztpéldányon lévő, de így is teljes mértékben használható.

20181109_145335.jpgElől a lencse figyel ránk, alatta pedig egy mosolygós szájat láthatunk, ami világít ha bekapcsoljuk a gépünket. Nagyon cuki, de ki nézi szemből a projektort?? Mindkét oldala szürke rács,  itt rejtőzik a hangok kiadásáért felelős driver. Bal oldalán egy ventillátor is helyet kapott, ami egy projektornál elengedhetetlen, kell a hűtés a rendszernek. Hátul vannak a csatlakozási felületek, szinte mindent bele tudunk erőszakolni. USB, kártyaolvasó, HDMI, RCA (jack átalakítóval, tartozék). Itt kapott helyet az infraport is, ami a távirányítónk jelét hivatott figyelni. Természetesen az energiát is itt szívja magába a tápról. Alul ezen is megtalálható az 1/4"-es menet, azaz állványra is bármikor szerelhető, vagy fejjel lefelé lógatható!

20181114_190422.jpg

Kapcsoljuk be...

20181114_191048.jpg

Összeszerelése nem egy bonyolult dolog. Mi állványra tettük, kapott egy HDMI kábelt aminek a másik felét egy TV Box-ba kötöttük. Bekapcsoláskor ismerős hang játszódik le.... Direkt nem lövöm le a poént... :D Lassan de biztosan bemelegszik a rendszer, kell egy pár másodperc a 10 wattos izzónak, mire életre kel.... A vetítővásznon megjelenik a kezdőképernyő is. Itt már feltűnhet, hogy kontrasztarányunk is csak 800:1. Fényerőre nincs panasz, hozza az elvártat, nappali fényben nem használható, de egy kicsit besötétítve már megfelelő fényerővel bír.

20181114_190413.jpgEz igaz minden olcsó, de sokszor a drága vetítőkre is! Első körben kell a fókuszállítás, kell az állványunk mozgatása. Sajnálattal vettük, hogy keystone állításra nincs lehetőség (vagy csak mi nem találtuk), ezért érdemes a jó magasságot beállítani. Mi egy stabil 60 centis képátlót éreztünk jónak, tud nagyobbat is, de az már a futottak még kategória. Most, hogy stabilan áll a vetítő, pozíciója is megfelelő a beállításokra mentünk a távirányítónkkal. Minden sima ügy BESZÉL MAGYARUL, persze vannak hibái! Gondolom a google transzléttel fordították ezt is... :D  Itt a szokásos beállítások vannak, mint szín, kontraszt, hang és egyebek. A vetítőbe a nagyok kiváltságát is beletették, lehet mennyezetre szerelni, de akár hátulról is világíthatunk vele, opcióként a tükrözés is bekerült a menübe. Találtunk még elalváskapcsolót, de ébresztőt is. Na ez cuki. Tom és Jerry-re kelni... :D Mi ráizgultunk a minőségre is. Kiválasztottuk a HDMI portot bemenetnek. Megjelent a box kezdőképernyője, azonnal kattintottunk is a YT-ra... Minden alapbeállításon, kezdődjön a pókember! Hangzatra kicsit dobozhangú, ez betudható a 10 wattos(?) rendszernek.

20181114_190256.jpgA szokásos hangzás, de egy ekkora dobozba nem is lehetne minőségibb rendszert belepakolni...  Képminősége nézhető, de hasast nem dobtunk tőle, mivel natív felbontása 320x240!! Véltünk felfedezni némi pixelesedést a képen. Színei relatív tiszták, kicsit lehetne melegebb is, de ezen változtathatunk a menüben. Bepróbálkoztunk a poén kedvéért egy 4K-s filmmel is microSD kártyáról, na az már nem tetszett neki. A kártyát szépen olvasta, nem késlekedett vele, előképeket is kaptunk a tartalomból. Gondoltuk nehogymá' nem etetjük meg egy 1TB-os vinyóval is, ami ntfs-be van formázva. Játszi könnyedséggel vette az akadályokat, MKV videókkal is boldogul, igaz kicsit tovább tart az előjáték.... :D 

20181109_145323.jpgNem maradhatott ki a játékkonzol sem, sebességre nincs panasz, játékra is kiváló. Igaz, lehet ezt kicsinek éreztük , hozzá vagyunk szokva az alap 55 collhoz a TV-n, vagy ha nagyban toljuk akkor a 120 collhoz, a projektorral. Viszont vicceskedni ezzel is tudtunk, bárhova tudtuk vetíteni a Forza autóit... Lejátszik még hangot, fotókat és minden médiatartalmat, amit csak fellelhetünk, persze speciálisakat kivéve!  Igazából én azt gondolom, hogy nem házimozizásra vesz ilyet az emberfia.... Többet nem is nagyon vártunk el tőle...Kicsit még erőltettük szegénykét, de oda került, ahova szánja a gyártó, a gyerekszobába, esti mesenézésre... Arra tökéletes választás, a mennyezetre vetíteni az esti mesét, vagy akár egy könyvet, amiből olvashatunk a gyereknek. Persze mindezt egy micrSD kártyáról! 

 

Konklúzio:

Nekünk tetszett a kidolgozás, látszik, hogy odafigyeltek tervezéskor, hogy a gyerekek játékszere lesz. Felbontásban gyúrhattak volna, egy 800x600-nak jobban örülnénk, ezzel megbékélnénk a kicsi fényerő mellett is. Ilyen felbontással már nehezen olvasható a mi tvboxunk menürendszer... Funkcióban viszont gazdag, mindent lejátszik hiba nélkül. A termék valóban cuki, sajnos a belbecs már nem annyira, viszont mint fentebb írtam, a célnak tökéletesen megfelelő!!! Ha a termék megtetszett itt megveheted: https://goo.gl/rBc3P7

20181114_191129.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr1614373759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása