kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Megint kütyüzünk.... Xiaomi YEELOCK Bluetooth-os fiókzár

2019. január 07. - BuyitfromChina

Sokan nem szeretik a kütyüket, főleg a nők. Mi igen is szeretjük, még ha sok értelme nincs is pár dolognak. A mai terméknek sincs sok értelme, de néha pont egy ilyen kellhet, például a dolgozószobába, vagy a garázsba. Nálam is súrolja a rezeg a léc kategóriát, de mindent az olvasóért. Amint megláttam, már tudtam, hogy must have a cucc. Telefonnal vezérelhető, azaz, jöhet. Még nem tudom, hogy melyik fiókra szerelem fel, majd adja magát. Mert ugye ha fent van egy ilyen, akkor jön a kérdés, "miért kell bezárni?" :D Csak, mert ilyen is van... Természetesen tudok ötleteket adni, mint pl. gyógyszeres fiók, vagy tisztítószeres szekrény, esetleg a garázsban a hasonló helyek. De térjünk rá az újdonsült eszközünkre, a bluetooth-os fiókzárra, amit a Xiaomi egyik alvállalkozója gyárt, nevezetesen a YEELOCK.

20190107_181818.jpg

Bontogassunk...

A csomagolás a szokásos fehér doboz, elől termékfotó plusz csirkelábak. Kivételesen kicsúsztathatós a belső doboz, ott lapul a zár és a többi tartozék. Sok minden nincs, csak az ellendarab, amiből van fém és műanyag is, user manual, ami NAGYON FONTOS, és pár darab 3M-es ragasztó a felszereléshez, ha nem akarunk csavarozni. Anyaga hozza az elvárt minőséget, matt fehér ABS. Sajnos ebből, ha rendeltetésszerűen használjuk, semmit nem fogunk látni.... :D Összeszerelés hibátlan, Xiaomi minőség.

20190107_181802.jpgElemet nem találtam a csomagolásban, de nem baj, csak találok itthon 2 db AAA elemet az életre keltéshez. A zár teteje lepattintható, ide kell behelyezni a 2 elemet, ami működteti majd a zárnyelvet. Remélhetőleg nem szívja le 5 nyitás után. Direkt olcsóbb elemet választottam, hogy lássuk mit szól hozzá. Az első 5 próbálkozást lazán tudta, ezután belekezdtem a cikk megírásába, hogy bemutassam nektek elsőként remélhetőleg.

img_8841.jpg

Bekapcs...

Az elemfedél lepattintása után, a megfelelően behelyezett elemekkel azonnal bekapcsolt állapotban van a készülék. Sajnos MiHome app alá nem integrálható, reméljük ez változik majd. Saját APP kell hozzá, amit megtalálunk a play storeban és az Apple boltjában is, yeelock néven. Letöltés után egy gyors regisztráció, ami a telefonszámunkkal azonosít minket. Ezt beírva, kapunk egy kódot SMS-ben, ez lesz a megerősítés. Ezután már csak Password-öt kér. Az APP főoldalán egyből nyithatjuk is a zárat a gomb megnyomásával. Ekkor 2 másodperc alatt létrejön a kapcsolat és nyílik is a zár. Igyekeznünk kell, a zárnyelv csak 3 másodpercig van nyitott állapotban, ezután visszazár. A Me oldalon vannak a beállítások, ebből az első kettőnek van értelme. Mobile number alatt, a regisztrált telefonszámunk és a jelszócsere orvosolható, lényegtelen. A settings már érdekesebb, itt tudunk hangot adni a zárnak. Amikor nyílik, csippanással jelzi, hogy kezdődik az előadás... Ennek hangereje változtatható. Kompatibilitási módot is állíthatunk, itt low frequency a bekapcsolható mód. Nem nagyon jöttem rá, mi történik ilyenkor.  Továbbá zárat választhatunk ha több is van. Van pár jelentéktelen menüpont, ezekbe nem megyek bele, mint about, vagy help. 

20190107_182512.jpgAmi fontos lehet beüzemeléskor, érdemes bekapcsolni a " Ha lemerült az elem, a zár nyíljon ki". Ekkor nem lesz meglepetés és mindig tudjuk mikor kell cserélni a naftarudat. Sok minden mást nem tudunk állítani rajt, sajnos nem automatizálható. Lenne ötletem, ha integrálható lenne MiHome alá. Cserébe viszont megoszthatjuk a zárat egy linkkel, vagy telefonszámmal. Ez a funkció valamiért nem működött nálam, ha valakinek sikerül, az jelezze és javítjuk a cikket. Felszerelni, egy ragasztószalaggal vagy csavarokkal lehetséges. A ragszalag nem betörésbiztos, a csavaros rögzítést talán nehezebb oldani, roncsolás nélkül szinte lehetetlen. Felszereléskor azért vegyünk magunkhoz centit, ceruzát, mert megviccelhet minket. Sajnos a fiókok nem elég nagyok ahhoz, hogy becsukott állapotban bent tudjunk dolgozni, ergo lehet matekozni.... Jó szórakozást! 

screenshot_20190107-193951_yeelock.jpgKonklúzió:

Egy nagyon egyszerű módja annak, hogy valamit elzárjunk egy kisgyerek elől. Viszont nem mondható el róla, hogy a gyémántokat megvédi a betörőktől. Helyes kis cucc, nem olcsó, de néha minden pénzt megér, hogy megelőzzünk egy tragédiát.

Itt veheted meg

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr4814545218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása