kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Oukitel U23 a középosztályból...

2019. február 25. - BuyitfromChina

20190131_161612_1.jpgMivel még telefonteszünk soha nem volt, gondoltuk itt az ideje egy ilyen cikknek is. És nem, nem a nagyágyúkról írunk, arról minden második oldalon áradoznak. Mi most inkább megcélozzuk a Kínai márkák közül az Oukitel egyik telefonját, nevezetesen az U23-at. Annyit érdemes tudni róluk, hogy már 2007-ben is gyártottak telefonokat, igaz akkor még csak kínai piacra de mobilforradalom őket sem hagyta nyugodni, kitörtek és jelenleg a világon mindenhol működő és kapható készülékeket gyártanak. Több mint 1000 munkatárs dolgozik nap mint nap azon, hogy a legolcsóbban a legjobbat hozzák ki a termékeikből. Vajon sikerült nekik? 

Bontogassunk...

20190131_162444_1.jpgCsomagolásra nincs panasz, óriási négyzetes dobozban érkezik a telefon. Nekem kicsit papírpazarló, de szép, ízléses a csomagolás, semmi csicsa, csak a cég neve áll rajt. Belül figyel a telefon, töltő és kábel, USER MANUAL, egy type-c to 3,5 jack átalakító!!! és egy szilikon hátlapi tok. Ennek kimondottan örülünk, nem mintha olyan nagy cucc lenne, de szép gesztus. Hál'istennek a dobozról sok mindent elmondani nem lehet, megy a többi közé és ha eljő az ideje, akkor megy a feldolgozóba... 

20190218_211055_1.jpgDesign...

Első ránézésre semmi újat nem vélünk felfedezni, itt is visszaköszön a notch, igaz csak 2 darab szenzorral, egy hangszóróval és az előlapi kamerával. Kivéve a dobozból is egy ismerős részletre lehetünk figyelmesek. Igen, a hátlap színes, azaz színváltós, az úgynevezett twilight. Ilyet már láthattunk más gyártónál is, meg még fogunk is egyre többször nagy bánatomra. Szerintem nagyon nem szép ez a színösszeállítás, de kinek mi. Ha a feketét árnyalták volna, nagyot nőtt volna a szememben. 20190131_162033_1.jpgKijelzője "óriás" 6,18 collosra sikerült, ami 93%-ban kitölti a helyet. Vastagságra viszont alul marad a többi készüléktől, de nem kell megijedni, nem ericsson T10. Szerintem ilyen vastagabb készüléket jobb is a kézben tartani. Anyagát tekintve, semmi extra, szimpla műanyag hátlap, elől pedig a szokásos gorilla glass, amire mindenki tapaszt valami fóliát. Ezen is van, gyárilag felragasztva érkezik, csak a védőfóliát védő védőfóliát kell lehúzni. Vicces így leírva, de ez van... Hátlapján 2 kamerát sikerült elhelyezni, egy vakunak hívott ledet és az ujjlenyomat érzékelőt. A kamerákat körbeölelő tokozás sajnos nem kék, de lehet direkt ez volt a cél, hogy jobban kiemelkedjen. 20190131_162219_1.jpgAz fingerprint sensor viszont már kapott festést, ez is kékben pompázik. Alján találhatjuk a ma már megszokott Type-C csatlakozást és a hangszórót. Összességében hozza az elvártat, nem kell szégyenkezni vele, szép darab. 

Belsőség...

20190131_162507_1.jpgItt nem szeretnék belemenni nagyon a processzorokba, meg ramokba, de még a GPU sem hiszem, hogy sokakat érdekel. Szerintem, ha valaki nagyon tudni szeretné, az úgyis meglesi a hivatalos oldalon. Tudnék mit mondani róla, nem is keveset, eleget foglalkoztam telefonokkal. De nem itt lesz ennek a helye. Amit tudni kell róla, egy relatív olcsó proci hajtja 8 maggal 2 GHz-en, amihez 6 Giga ramot és 64 Giga romot társítottak. Megspékelhető még egy 128 Gigabájtos memóriakártyával, de ilyenkor elveszítjük a másodlagos SIM kártya helyünket. Igen, 2 kártya is behelyezhető, én személy szerint soha nem használnám. Nekem fontosabb a fényképeknek a hely. 20190218_211158_1.jpgFényképeket hátul a 16+2MP-es  elvileg Samsung rendszer készíti, amivel a ma divatos mélységélesített fotók is elkészíthetőek. Selfikamerának csak egy 8MP-es lencse jutott, ami instagram-os fotókhoz elegendő. Ellátták vezeték nélküli töltéssel is, igaz ilyen pad-ot nem mellékel a gyártó, de megeszi bármelyiket. Mi is ilyennel töltjük, még az elsők közül való a példányunk, de simán feltölti ez is.

Funkciók...

Na ez az a pont ahol nem lehet mindenki kedvére tenni. A telefon saját(?) oprendszert használ az android 8.1-re telepítve, hasonlóképp, mint ahogy más gyártók is teszik. Nem egy designbajnok a csapat, nekem kicsit minimal az egész, de viselhető. Semmi új funkciót nem kapunk az átdolgozott szoftverrel, talán jobban szalad vele a készülék, megpróbálták a lehetetlent. Majdnem sikerrel. Ami manapság nagyon fontossá vált, az a kamera és szoftvere. Szoftveres oldalon nincs gond, rendben elindul, néhol viszont vannak hiányosságok. Nálam többször megtörtént, hogy a fókusztávolság kiszámolása kicsit több időt vett igénybe, de nem olyan mértékben, hogy fáj, csak éreztem. ( Saját részre 2 Flagship telefont használok ). 20190202_142952_1.jpgA fényképek, alapbeállítással kicsit életlenek, színtelenek, de szerencsére, tettek bele egy beállítások menüpontot, ahol ezeket mind-mind variálhatjuk. Ki lehet hozni belőle azért jó fotókat, de amúgy sem óriásplakátokhoz kell, maximum a fészbúkig jutnak el a képek. Ahhoz pedig teljesen tökéletes. Kamera appban 7 lehetőség közül válogathatunk, ahol a teljes finomhangolástól kezdve, a homályosított fotókon át, az automata beállításig megtalálunk bármit. Szóval lehet vele egész jó képeket lőni. Video részlegben is megfordultunk, ugyanaz a helyzet, de itt már sok mindent nem tudunk setup-olni. A videok 1080p fullHD felbontásban kerülnek mentésre, visszanézve nem kellemetlen. Sebességre nincs panasz, veszi az akadályokat rendesen. Több alkalmazást is feltelepítettünk, de igyekeztünk tényleg olyanokat, amiket a mai világban a fiatalok használnak. Mivel a Google account-unkat használjuk, mindent is leszedtünk hozzá ami google és még a többi szociálmédiát, meg különféle chatprogramokat. Meg persze pár extra szoftvert, mert mi például ezzel fogjuk etetni a Xiaomi Drónunkat is szoftveresen. Saját újításuk nincs app fronton, minden a megszokott droid rendszer. Nekem csak annyi tűnt fel, hogy a menube belépve, nem jobbra-balra, hanem fel-le pöccintve mehetünk át egy másik asztalra. Érdekes, egyben szokatlan nekem.  A szoftver felélesztéséhez használhatjuk itt is az ujjunkat, vagy jelkódot, esetleg PIN kódot. Ujjlenyomatunkat gyorsan felismeri több szögből is, nincs vele gond. Ha igazi teszt lenne, nem bemutató akkor azt mondanám stabilan hozza a 10-ből 8 pontos érzékelést. Tudom, van azért itt hiba, de nem számottevő, nem idegesítő a jelenség. Teszi a dolgát rendesen és gyorsan. Felismerése szerintem hozza az apple 5s sebességét, tehát nincs semmi okunk aggódni.

Kijelzőre kicsit kitérnék, a panel egy 6.18-inch-es IPS nativ felbontása 2246x1080 pixel. Kellően világos, viszont a fényérzékelő szenzorát szerintem kicsit agresszívre konfigurálták, esti TV nézéskor elég sokszor váltja az automata a fényerőt. Színei megfelelőek, kategóriában hozza azt amit elvárunk tőle. Betekintési szögekről már nem beszélünk, mert teljesen felesleges. A kijelzőbe épített érzékelő kimondottan pontos és gyors, de ez már nem is lehet kérdés. Ismeri a 3 ujjas használatot is, ezt sok hasonló árkategóriás telefon nem tudja. 

20190218_211116_1.jpgA legfontosabb dolgot majdnem kihagytam. Ő pedig az akku és annak "tudása". Nem kaptunk brutál nagyot belőle csupán csak 3500 mAh került bele. Ezzel lazán kihúzza estig, hasonlóképp mint a mai átlagtelefonok bármelyike. Kapunk még az alaplapra BT 4.0-t és GPS modult is. Hálózati gondjaink sem lesznek, B20 támogatással érkezik a telegon, tehát 4G-zhetünk vele nyugodtan.... Telefonáláshoz is használható a készülék, nem csak szelfizni, meg jutyubozni. Kapcsolása gyors, ez köszönhető a hálózatnak is, hangszórója tisztán és elég hangosan szól. A másik féltől nem kaptunk rossz visszajelzést, hogy esetleg a pincéből beszélünk hozzá, tehát arra sincs mit mondani. A külső hangszórója lehetne kicsit combosabb, igaz, ez az egyik olyan dolog egy mobilban amit soha nem fogok megérteni minek bele...

Konklúzió:

Nekem tetszik a forma, a nagy lapát. A hátlap nem az én világom, nagyon nem illik bele a minimál világomba, de ettől függetlenül szép, esztétikus. Szoftveresen tudja azt ami jelenleg egy ilyen középosztálybeli telefonnak tudni kell. Néhol hibát találunk benne, lehet még bugos is egy kicsit. Magyarítását is valaki olyan végezte aki nem ide járt iskolába, nagy hibák nincsenek, amik vannak azokat meg az ember csak nagyon ritkán szúrja ki. Szerintem egy vállalható darab, érdemes elgondolkodni rajt. A készülék 230 dollárba kerül ennyi lehet is érte adni szerintem. Tudom, Xiaomi-k is vannak ilyen árban, meg tudással, ezt mindenkinek magának kell eldönteni... Itt tudod megvenni: https://bit.ly/2XnGgcA

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr4814634908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása