kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Xiaomi írótábla bemutató...

2019. november 03. - BuyitfromChina

Volt már ilyen termékünk, azt hiszem 1 éve írtunk róla. Ez is slágertermék lesz szerintem, most már az ára is nagyon baráti, premierkor iszonyat drága volt. A termék nem más, mint a gyerekeknek ill. a felnőtteknek is tökéletesen használható elektromos írótábla. 20191025_140301.jpgÉn a 10 collos verziót rendeltem, de létezik 13,5 collos is, azt már kicsit nagynak gondolom. Tudásra mindkettő pontosan ugyanazt tudja. De mi is ez valójában?

Ezek az írótáblák arra lettek kitalálva (remélem), hogy felírócetli, papír, meg ilyenek gyártásához ne kelljen kivágni 6000 fát. Engem is érdekel a világ sorsa, tehát igyekszek ilyenekre is odafigyelni. Működési elve pofon egyszerű, egy érintésérzékeny LCD lapra nyomás hatására megjeleníteni az adott formát. 20191025_140030.jpgLényegében ugyanaz mint egy tablet PC, csak kicsit butább. Ezen csak rajzolni lehet, se menteni, se felhő, se fotó, semmi. Egy üzenőlap, jegyzettömb, fickafüzet... Ebben nincsenek magok, szinte nulla memoria (persze kell, de kb 64kb is elég), semmilyen csiribiri cucc nem dolgozik. Ami a legdrágább benne az a monokróm LCD nyomásérzékelő lap, ami zöldes képet mutat amint hozzáérünk a ceruzával. De bontogassunk...

20191025_140015.jpgA doboza hozza a Xiaomi Style-t, szép csomagolás, minden infó, és az elején a rajztáblára szerkesztett mi logó. Izléses, de sokáig nem tudtam nézegetni, tehát ment a többi közé. Kicsomagolva a terméket, nagyot néztem, mert mintha egy apple iPad lett volna nálam. Ha nem lenne a súlykülönbség, akkor nehezen lehetne megmondani melyik a tablet. Kialakítása, anyaghasználata, összeszerelése példátlan, sok-sok tablet gyártó is megirigyelhetné, pedig ez "csak" egy gyerekcucc. De nem az! Simán elvinném egy tárgyalásra is, a végén meg összevernék egymást a nyakkendősök, hogy melyik vegye el tőlem. :D Anyag mezei ABS, viszont hibátlan megmunkálással, nem recseg-ropog, nincsenek rajt sorják, vagy kiálló maradékok. Tényleg professzionális!20191025_140850.jpgA készülékházon csak egy nyomógomb van, ez tudja az összes funkciót, mind az egyet, törölni a kijelzőt. Semmi másra nem hivatott, mivel nincs is más funkciója. Alul kapott helyet az elemtartó, ahol a gombelem szerintem lemeríthetetlen. A leírása szerint évente egy csere lesz aktív használat mellett. Jobb oldalon alul találhatunk egy lakattal ellátott kapcsolót, ezzel tudjuk a rajzolt képet törölhetetlenné tenni, azaz hiába nyomjuk meg a DELETE gombot nem történik semmi. Ez jó dolog lehet, akár gyerekeknél, vagy akár a felnőtteknél is. Ha a lakatot nyitott állapotba kapcsoljuk, megint törölhető a táblára vésett iromány. Az eleje egy matt fekete lap, kicsit tükröződik, de nem zavaró. Érintésre kicsit érdes, olyan mintha egy fekete papírlap lenne. Igaz a káva már-már divatja múlt, ha vékonyabb lenne, még mutatósabb lenne. 20191025_140349.jpgA táblához csomagolnak egy ceruzát is, ez is hibátlan kidolgozású, jó fogása van. Nem nehéz, nekem ez egy kicsit kényelmetlenné teszi a használatot, de ízlések és pofonok. Én személy szerint rendes tollból is a nehezebbet favorizálom. A ceruza mágnesesen odatapad a jobb oldalra, azaz ne keresd a tartóját, mint az olcsóbb társainál! Most hogy jól teleírtam a semmivel a blogbejegyzést, lássuk mit tud egy 18 dolláros írótábla. 

Használat közben...

A táblára mindennel is lehet írni, viszont a kapott ceruza a legjobb erre a célra. Az elemtartóban találhatunk egy fóliát, ezt csak ki kell húzni, a gép azonnal használatba vehető. A ceruzával 3 féle nyomást gyakorolhatunk rá, vékony, közepes és vastag vonalakat tud megjeleníteni. Ez köszönhető  a gyártó speciális LCD fóliájának is. Tényleg működik, nagyon kényelmes vele az írás. 20191025_140314.jpgA vékony vonalakhoz szinte nem is kell megérinteni a táblát, a vastagabbhoz pedig egy kicsit tovább kell tartani adott pontos az iront. A normál kézírás, persze aki nem vés, annak a MID(közepes) vonalat húzza. Késés szinte nulla, igaz meg kell tanulni vele írni. Hasonlóan gyors mint egy tablet. Mint fentebb említettem, törlésre egy gombot kell megnyomni, viszont ilyenkor várni kell vele kb1,5 másodpercet amíg beboot-ol a rendszer. Ezután megint egy üres lappal indulunk, kezdhetjük megint a munkát. A megjelenített képek élesek, jól olvashatóak, megfelelő fényerővel kerülnek fel a táblára. 20191025_140320.jpgÉjszakai mód, azaz háttérvilágítás nincs, éjjel, sötétben nem látható! Nappal viszont tökéletes, persze figyelembe kell venni, hogy erős napsütésben is lehetnek gondjaink. Érdemes odafigyelni mit festünk a táblára, mert ezekben az olcsó termékekben nincs javítási, részlettörlési lehetőség. Ezt többen nehezményezik minden fórumon, de ennyi pénzért ez már nem fér bele. Ehhez a tudáshoz komolyabb technika kellene bele. Meg kell tanulni elsőre jól rajzolni... :D Végszóként csak annyit, hogy ez a tábla az eddigi legjobb, nagyon nem bántam meg, csak ajánlani tudom!

A vásárláshoz IDE kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr3115286204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása