kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

HOWSHOW LCD írótábla

2018. október 05. - BuyitfromChina

HOWSHOW elektromos írótábla

Itt vásárolhatod meg: https://goo.gl/YRRgdH

1.jpg

Sokat hallottunk már az elektromos írótáblákról, sok helyen olvasni, hogy egy elég populáris eszköz, viszont itthon nem nagyon elterjedt. Mi berendeltünk egyet a 8,5 collos verzióból, gondoltuk mi is hozzájárulunk a mérhetetlen fakivágás megfékezéséhez. A kisfiam nagyon szereti a hibái ellenére is. Viszont ennyi pénzt nagyon megér, remélhetőleg sokáig használható majd... A gyártónak van ilyenből 57collos táblája is. Igazi sulis cucc az már!

2 hét alatt megérkezett a csomag, ami egy nagyon vékony viszont kellő információt tartalmazó papírdoboz. Igaz, minden kínai rajt, de legalább minden oda van írva! :D A legfontosabb dolog angolul is rákerült, „VÉDD A FÁKAT!”

Bontogassunk...

6.jpg

Kibontva a dobozt, csak egy puha fólia védi az eszközt, amiben  simán kibírta a megpróbáltatásokat. A dobozban semmi mást nem találunk, csak a táblát és a hozzá való íróeszközt, ami nagyon hasonlít a régi PDA-k ceruzájához. Mi kék színben rendeltük, de kapható ezen kívül még 3 színben is, legyen mindenki boldog alapon. Rajztáblánk fröccsöntött ABS szerű anyagból készült, kicsit sorjás, kicsit éles sarkokkal, de nem zavaró módon. Egy gombot találunk csak a felső szegmensben. Nem az a gagyi fajta, nagyon is vállalható, főleg ilyen árazással. Ennyiért nem is vártunk professzionális anyaghasználatot. Hozzá kell tenni, hogy az a három illesztés ami van rajt nem recseg-ropog, kimondottan hajlékony, jól összerakott az egész. (Talán azért is ilyen hajlékony, hogy a gyerekek ne törjék ketté olyan hamar(?)) Súlya pár gramm, talán az a 2016-os gombelem a legnehezebb dolog ami benne van. A gombelemet a tetején lévő kis ajtó felnyitása után tudjuk cserélni, szerintem normál használattal kb. évente 1x kell ezt megtennünk. A ceruzának is találunk helyet a tábla alján, ide szépen belepattanik, jól illeszkedik, nem kell attól félni hogy elveszítjük.

 

Próbáljuk ki...

4.jpg

Bekapcsolni nem kell a „gépet”, azonnal üzemkész, ha kihúzzuk az elem alól a kis fóliát. Ezután csak a ceruza és kreativitás kell. Egy matt fekete lap az írás oldal, hasonló mint egy tablet PC. Kicsit tükröződik a „kijelző”, célszerű ilyenkor kicsit dönteni rajt. Működési elve szerint egy flexibilis érintésérzékeny (monokróm?) LCD lapra írunk hasonlóképp mint egy tablet pc-re, csak itt nincs oprendszer, nincs semmi. A kijelző érintésekor megjelenjen egy pöttyhalmaz, ezeket kell öszzekötnöm. Kb ennyi ész szorult bele, de rendeltetésszerű használatához nem is kell több. Ezen komoly számítási feladat elvégzéséhez a tábla felső részébe rejtettek minden ehhez szükséges alkatrészt egy panelre forrasztva. Ha kiszedjük a kijelzőt (ne tedd meg, mert ragasztva van, kiszedés után az eszköz már kuka!!) akkor láthatóvá is válik ez a vékony LCD lap és az elektronika. Hasonló van  régi olcsó táblákban is, csak azokat védi még egy üveglap, ezt viszont semmi, tehát megkarcolható! Ésszerűen használva viszont sokáig megtartja a szép matt felületét, a gyártó szerint több mint 100.000x használhatjuk. Ráírva a táblára zöldes fényben pompázik a kreativitásunk. A fényerő elegendő a nappali használathoz, viszont este már nem lesz igazi társunk. A vonalakat szépen húzza, kellően vékony vagy vastag, amilyet szeretnénk. Késére sem lehet panasz, szinte azonnal láthatóvá válik az, amit megjeleníteni szeretnénk. Satírozáskor vannak késések inkább, ezek kicsit meghaladják a panel képességeit, de ez sem zavaró, ha ráérzünk a sebességre amivel ezt használni kell. Persze, szokni kell, a PAX toll nem késik. Törölni egy gombnyomással tudunk, ezután újra tiszta lappal indulunk. Megfigyelhető a memória törlése, a „delete” gomb megnyomása után 3x felvillan a kijelző és csak ezután veszi megint az „adást”. Sajnos hibái közé kell sorolni, hogy nem rejtettek bele legalább 16 megabájt RAM-ot, amire elmenthetőek lennének a rajzaink. Tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű, a mentéshez nem csak beírni kell tudni, hanem kinyerni is az adatot, ez további alkatrészeket, áramellátást, csatlakozót, slot-ot stb igényel. Ennyi pénzért ez nem is férne bele. Megfigyelhetünk egy kis lyukat az alján, ez nem anyagspórolás. Ide kell beledugni a ceruzát, amivel talpat készíthetünk a  táblánknak.  

3.jpg

Konklúzio:

A célnak tökéletesen megfelel, kicsit szokatlan, de nagyon jó kis cucc. A kisfiam minden nap elviszi az iskolába, nem nagyon látom a cuccot. Ott is használhatja, gyakorolhatja vele a betüket formálni. Hibái közé sorolnám a mentés hiányát, de ebbe a lowbudget-be tényleg nem elvárás. Rosszat elmondani nem nagyon tudok róla a pár napos használat után sem. Szerintem megérte azt a 6 dollárt! Lehet ezzel megmentettem 6 fát a kivágástól!

Itt vásárolhatod meg: https://goo.gl/YRRgdH

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr6614282899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása