kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

ALBOHEZ ablaktisztító robot...

2018. szeptember 24. - BuyitfromChina

Albohes Z5 Ablaktisztító robot bemutató

1528264777887380.jpg

 

Mi volt a legnagyobb találmány az emberiség történetében? Hát volt egy pár, mint az  autó, a repülő, vagy akár az orvostudományban lévő gyógyszerek. De ha megkérdezzük az átlagembereket, akkor biztosan ilyenek jönnek szóba, hogy mikrohullámú sütő, porszívó, villanytűzhely stb. A most bemutatásra kerülő eszköz is egy ilyen szerintem. Jó kis találmány, megkönnyítve a háziasszonyok munkáját. Ebben a felgyorsult világban, ahol mindenki a közösségi hálókon él és lakik, valahogy ki kell szabadulni a házimunkából, hogy online maradhassunk. (Mondjuk én jobban szeretem azt a gondolatmenetet, hogy több időt tölthessünk a családdal.) Na az ilyen dolgok miatt találták ki a „robot”-okat, akik nélkül sokkal nehezebb volt a házimunka. Robotporszívónk már van, okosotthonunk már van, miért ne lehetne robot ablaktisztítónk is? Mi kipróbáltunk egyet....

Itt tudod megvenni: https://goo.gl/YTQr77

Már lassan minden van otthon, gondoltam berendelek egyet a páromnak, mert annyira szeret ablakot pucolni. Szépen komótosan, ahogy ez lenni szokott 3 hét alatt kézbe foghattam a dobozt, amiben rejtőzködött a putzfrau. Doboza nem csicsa, leírásokkal, termékfotókkal és QR kódokkal ellátott, kellemes igényes kinézet. De minket ez nem érdekelt, csak az, mi lakik odabenn. Kibontva a dobozt, megpillanthatjuk a szerkezetet, távirányítót, egy kábelrengeteget, egy kötelet, egy újratölthető műanyag spray-s flakont, ebbe tölthetjük a folyadékunkat amivel tisztítani szeretnénk. (én a Clin-re szavazok) Van még egy rakat finom szőrmés korong, pontosan 10 pár!!!! Érkezett még két műanyag gyűrű, amit nem tudtam mire vélni. Nem szereltem fel, de így is rendesen működik... :D Természetesen használati útmutató is jár hozzá, inglis!

1533622645412650.jpg

Őszintén szólva, ez az ablaktisztító robot nem néz ki high-end berendezésnek, de nem is kell neki. Ha jobban megnézzük akkor egy óriási babapiskóta egy nagy kinövéssel a tetején, 2 nagy polírkoronggal az alján. Nagyon vicces. Anyaghasználatra egész jó, ABS felhasználásával készült a fröccsöntött burkolat. Kidolgozása szép, nem sorjás, nem recseg-ropog sehol. A tetején egy meglehetősen nagy gomb van, amit a nagyszüleim antik rádiójából szedtek ki, de még most is teszi a dolgát. Ezzel tudunk életet lehelni belé... Ezüstösen csillog a műanyag gomb, amit valamilyen krómeffekt spray-vel borítottak nyakon.  A kör fogantyún az Albohes embléma található. Az egész berendezés fekete-fehér színkombinációban pompázik. Megfordítva, két polírkorongra hasonlító szőrpamacsot találunk, ezek végzik majd el helyettünk a munkát....

Funkciók...

1528264777950268.jpg

Az Albohes robot számos funkcióval rendelkezik. Szerintük az egyik legkorszerűbbnek tekinthető. Persze mindenki a legjobbat csinálja mindenből...

A leírás szerint: (igyekeztem normálisan lefordítani)

1528264777544874.jpg

Intelligens ablakmosó rendszer: az intelligens ablakmosó rendszer kihasználja az AI hatékonyságát. Ahhoz, hogy az ablakokat minél csillogóbbá tegye, tökéletesen azonosítja a keretet és az akadályokat, majd elkerüli őket. Így több időt szánnak a tisztításra. Ezenkívül a fent említett AI segítségével képes a felületek tisztítására anélkül, hogy a legkevesebb karcolódást vagy elkenést eredményezne.

Kétkerekes rendszer: A két koronggal ez a készülék simán, könnyedén navigálhat bármilyen ablak vagy tükörfelületen.

Belső akkumulátor: Nem is lehetne bosszantóbb dolog, ha munka közben elmenne az áram. Mi történne? Természetesen lepottyanna az ablakról a szerkezetünk. Ezért integráltak bele egy 600mAh-s akkumulátort, hogy ha elmenne a tápunk valami oknál fogva, akkor is fent maradjon a felületen és legyen időnk azt biztonságosan kikapcsolni és levenni. Az akku kb 10-15 percig képes még az üveghez tapasztani a robotunkat.

A német vákuummotor-technológia: E ez a készülék a legújabb vákuumtechnikát alkalmazza, amely néhány igen okos német mérnök munkájából származik. A német technika nem hazudik. Ez valójában az, amitől képes arra, hogy ilyen kecsesen, simán csússzon a felületen. Tényleg hihetetlen, hogy nem esik le...

Kézi működési mód: A szokásos automata üzemmód mellett, lehetőségünk van távirányítással vagy Bluetooth kapcsolattal is irányítani, vagy visszaküldeni a robotunkat, ha esetleg foltot hagyna valahol.... A BT-s vezérlés azért már erős... :D

Fogjuk be...

1531188888266180.jpg

Első lépésként az összeszerelés jön, érdemes a kötelet felrögzíteni a gépre, jobb a béke alapon. A kábelek egy csavaros megoldással köthetők egymáshoz, gondoltak itt a szétcsúszásra, okos dolog. A géptestbe is egy csavaros dugó kerül. A tesztpéldányon gyárilag rajt voltak a polír korongok, ezek felhelyezése is egyszerű ha cserélni kell. Már csak a flakont kell megtölteni valami ablakmosó szerrel, jöhet a menet. Adok neki egy kis szaftot, amit EU csatis kábel lévén bárhol találok. A leírás szerint, az ablakot permetezzük be egy kis matériával, ezután tegyük fel a gépet és kapcsoljuk be. Ezt megelőzően azért kössük ki a cuccot, nehogy ne szívja oda magát és a tizedik emeletről valakinek a fejére essen!!! Gép kikötve, ablak lepermetezve (több helyen olvastam, hogy a korongot is érdemes bevizezni, esetleg valami misunggal befújni), odanyomva. A csillogó gombot megnyomva, elindul a rakéta porszívóra hasonlító hang. A ledek jelzik mikor szívódott fel rendesen az ablakra, ekkor már elengedhetjük. Még egy gombnyomás és elindul az automatikus mód. Én az ablak alján kezdtem a tisztítást. Azonnal elkezd felfelé mászni, amíg el nem éri a felső keretet. Ekkor kezdődik a tisztítás. Szépen vízszintesen kezdi a smírölést, próbál nagyon alapos lenni. Elindul az egyik oldali keret felé és vissza, de közben lejjebb is ereszkedik pár centit. Tehát mindenhol többször is végigmegy, nem csak egyszer. Sajnos a kör sajátosságai miatt, a sarkok nem lesznek megpucolva, de ennyi belefér. Amint leért a legaljára, megpróbál visszamenni a kiindulási helyére. Engem többször megviccelt, óriási portálablakon próbáltam, persze emeleten. Fentről indítottam, hogy az alattam lévő üveget megpucoljam. Gondolhatod hogy hol állt meg..... :D Persze alul, de nem jöttem rá miért. Ilyenkor 3 lehetőség van. Távirányítással felvinni az elkapási helyre, ( persze ha megtalálod a távirányítót), telefonnal BT-n keresztül vezérled és magadhoz irányítod, vagy csak egyszerűen elveszed a tápot, ekkor bekapcsol az akku mód. Ilyenkor még megtapad, de simán felhúzható az ablakon... :D További észrevétel volt, hogy a tükörfóliás üveget nem nagyon szereti ha süti a nap. Nem értettem ezen részét, lehet a meleg, lehet a napfény, de nem volt hajlandó dolgozni. Reggeli órában újrapróbálkoztam, ekkor teljesítette a feladatot. Több üzemmód állítható be rajt, fentről le, vagy oldalazva pucolja az ablakot. Sok értelmét nem látom ennek a választási lehetőségnek. A pucolás után megfigyelhető egy visszamaradt karika, de ezt egy papírtörlővel egy mozdulattal letörölhetjük. Erősen szennyezett, poros, eső vert ablakon próbálgattuk, ami már rég nem volt lepucolva. A nagyon „ráégett” szennyeződések azért ott maradtak, de tényleg jól megpucolta a felületet. Igazából nem egy építkezés utáni takarításra találták ki, de ha egyszer szépen megpucoljuk az ablakokat, akkor szinten tartáshoz tökéletes választás!

Konklúzió:

Pro: Nem csalódtunk a technikában, tényleg jól odatapad a felülethez, szépen megpucolja az ablakokat. (szinten tart!!) Kell egy kis előkészítés hozzá, kell a felület nedvesítése. Tudom ajánlani annak, akinek tényleg sok és nagy felületet kell pucolnia.

Contra: Kicsit drága, 130-150 USD körül mozog az ára. Kinézetre gyerekes, nem egy design díjra nevezhető. Nem megy vissza a kiindulási helyére. Összeszerelése macerás.

Itt tudod megvenni: https://goo.gl/YTQr77

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7514259067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metálvörös 2019.04.17. 16:38:56

1. Egy özvegyember nem vehet ilyet? Kurvára le kellene állni ezzel a "női munka-férfi munka" dologgal.
2. Kell ennyi vacak? Lassan oda jutunk, hogy a FÉRFIember legfőbb esti öröme az lesz, ha nem felejtette el feltölteni az okosszopórobotját, miközben az okossörivórobot megissza helyette a sört, nehogymá' májkárosodást szenvedjen. (születési "hibámnál" fogva nem tudom 100%-ig beleélni magam a nők problémáiba, és inkább nem írnék marhaságot a nevükben, de érdekelne, ők hogy látják ezt)
süti beállítások módosítása