kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Bluedio turbine, azaz egy tényleg jó BT füles...

2018. november 07. - BuyitfromChina

Miért oly' menő most a BT füles??

 20181029_213821.jpg

Sokat kérlelt a fiam, hogy szeretne egy jó on-ear típusú, (nem az agybadugós) Bluetooth-os fülest magának. Sok zenét hallgat, rengeteg yt videót néz, ezért én is jobban szeretem, ha nem az én fülembe üvölt a minecraftos videóban Uborcraft vagy Sajt32. Csípem a srácokat, de nem komázom ha zavarnak TV nézés vagy cikkírás közben. Van több füles is itthon, de mind kábellel csatlakozik a tablethez, ez pedig zavaró tényező a XXI. században... :D Amelyik jó lenne kábeles, az meg természetesen az én féltett kincsem, egy aiaiai TMA-1 DJ füles. Tehát kellett kerítenem egy BT fülest. Sokat válogattam, keresgéltem a Gearbest webshopjában, és rátaláltam a 30 dolláros kategóriában egy küllemre roppant jól kinéző darabra a Bluedio kínálatából. Több cikket elolvasva, jól teljesít a teszteken a cég minden terméke. Mivel anno lánykoromban disco-ztam is, ezért szerettem volna minőségibb, de nem drága holmit választani. Sok elvárásom a hangminőségen kívül nem volt, de kaptunk az árban jó pár hasznos dolgot is..... 

20181029_213742.jpg

Bontogassunk...

Csomagunkat szokásosan 3 hét alatt szállították ki, már nagyon vártuk... Egy kellemesen designolt dobozban érkezett, full fekete és fehér színezettel. Minden technikai info a dobozon megtalálható, ezeket gyorsba átfutottuk, de alig vártuk hogy megpillantsuk.... Kibontva ritka nagy pozitív csalódás ért minket...  A dobozban volt a füles, amit a megrendelt fehér színben kaptunk kézhez. Kaptunk még egy töltőkábelt és egy jack-jack kábelt is. Itt volt az első csalódás és nem, nem rossz, hanem jó értelemben! Ritka minőségi darabról számolhatok be. A füles összehajtható, a két fültok felhajtható a fejpántba, így szállítása is kényelmesebb lehet. Nem gondoltam volna, hogy ilyen anyaghasználatot kapunk ennyi pénzért!!! Gyönyörű fehér textilbőr fejpánt és fültokok. A fejpánt belül lyukacsos bőr a jobb szellőzésért, megfelelően vastag szivacsozással. A műanyag alkatrészek brutális minimalizmussal sarkosak, nem úgy maradt az anyag, hanem direkt ilyen. A króm berakások meggyőzően fémesek, szépen megmunkáltak, hibátlanok! Ezek is szépen illeszkednek az összképbe! A fejpántba a füles típusa van belenyomva, ez még stílusosabbá teszi az egész holmit. A bal fültokon helyezkednek el a kezelőszervek és egy micrSD kártyaolvasó is. Ezek a gombok is jól a helyükön vannak, nem az a lötyögős fajta. Itt érezhetünk némi anyaghasználatbeli problémát, de elhanyagolható! Jobb oldalon a jack aljzat lapul. Látszik, hogy valaki végig gondolta ezt. Na most, hogy leesett az állunk a szépségtől, nézzük mi lakik odabent...

20181103_205502.jpg

Hangoljunk...

Mint fentebb is említettem, leginkább YT zene és videonézésre vettük, nem Mozart-ot fogunk vele hallgatni, arra nem ez a kategória való. Első körben párosítanunk kellett a tabletünkkel, erre kimondottan az érzékenyebb iPad-et használtuk. Hosszan nyomva a bekapcsoló gombot, egyből pároítás üzemmódba kapcsol. Azonnal csatlakozott, párosítása semmi perc alatt megtörtént, amint ráböktünk a tableten a BT fülesre. Irány a YT, próbáljuk ki, mit is tud az 57mm-es Dynamic drive! :D Elméletben 20-20Khz-ig átvisz, ezt azért nehéz füllel megmondani, sajnos műszeres mérésre nincs lehetőségünk. Elhisszük, hiszen oda van írva. Bekapcsolva egy jobb minőségű videót, (esetünkben Metallica - Nothing else Matters és Pink Floyd - Another brick in the wall,) ismét kapkodtuk a fejünket, mert a hangzás erősen vetekszik a drágább, márkás fülesekkel. Kellemesen zengő mélyekkel, egész jó középhangokkal, talán egy kicsit kevéske magassal. Minden hang szinte tisztán hallatszik a stereo hatással sincsenek bajok. A hangszerek az ismert hangon szólalnak meg. A lábdob és a pergődobok is a helyükön, az ének és a középhangok szépen kihallatszanak. A biztonság kedvéért lefutattunk egy gyors tesztet is, mennyit tud a fülesünk. Az a 20Khz már nem jön ki belőle, 17Khz magasságában elvérzik, viszont a mélyet nagyon tudja, 10Khz is hallatszik egy kicsit, igaz az már a necces kategória.

20181103_205545.jpg3D soundtesten is megnyomtuk, ott is egész jól viselkedett, viszont a hátsó surroundok már nem nagyon tetszettek neki összképben.  Egyedül jól hozta őket, de mikor kellett az összes akkor már gondjai voltak. Persze ez nem is gamer füles, tehát ezt is elnézzük neki!  Leginkább Az ún. BASSHEADS karakerisztikára tenném a fülest, kellő mély és mélyközép, kicsit kevesebb magashangok, cinek. Zenehallgatásra nekem ez a favorit, szeretem a dübörgést... :D Izolációs problémái sincsenek, kellően zárja ki a külső zajt. Ehhez egy jó pozíciót kell találnunk, sajnos a füles magasságában nem állítható a szokásos módon. De minden fejméretre belőhető, igaz kicsit tekergetni kell a tokokat. További funkciókat is ellát, akár telefonálhatunk is vele, a BT 5.0 kapcsolattal tiszta hangokat hallunk majdnem nulla késéssel. Emellett a memoriakártyáról is szuperül olvasta a file-okat, nem volt vele. gond. Zenét váltani a szokásos bt kishagszórók szisztémájával, azaz a hangerőszabályzóval lehet. Gyors, hibátlan. Elvileg FM rádiót is képes fogni, de azt ne várjuk tőle, hogy kristálytisztán szóljon a zene, majdnem semmi antennával. Bejáratni nem járattuk, mert egy ilyen fülesen nem hiszem hogy segít, de azért figyeljünk oda az elején mennyire tekerjük fel a hangerőt. Említettem, hogy találunk egy jack aljzatot is, ezt akkor kell használnunk a melléket kábellel, ha a 650mAh Li-ion akku lemerülne, akkor csak egyszerűen átalakíthatjuk kábeles fülessé! Ez tetszik, szuper ötlet! Akkura visszatérve, 40 órás zenehallgatást ígérnek, vagy 45 óra telefonbeszélgetést. Mi ezt soha nem vártuk meg, egy hosszabb használat után éjjelre a töltőre tettük. 

20181103_205459.jpg

Konkluzio:

Összességében elmondható róla, hogy ár/érték arányban nem kell csalódnunk, egy tényleg jó fülest kapunk a pénzükért! Rosszként emelném ki a kevesebb magas hangokat, de ez betudható a driver technológiájának.

itt veheted meg: https://www.gearbest.com/headsets/pp_009662460533.html?wid=1433363&lkid=12752867

Köszönjük a tesztterméket a gearbest-nek!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr9314357323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása