kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Xiaomi ecosystem mennyezeti lámpa...

2018. december 03. - BuyitfromChina

Mint minden ember (reméljük), mi is igyekszünk környezettudatosan élni, kevés energiát felhasználni. Ezért is választottuk a Xiaomi Yeelight mozgásérzékelős mennyezeti lámpáját, tesztre, napi használatra. Olyan helyekre ajánljuk, ahol nem kell nappali világosság, de kellő fény, hogy azért lássunk is. Nem kell vakoskodni, minden megoldható, csak a megfelelő terméket kell megvásárolni! A lámpa nem egy bonyolult szerkezet, mindenki csinált már ilyet, mindenki cserélte már le a régi csillárt egy modernebb lámpára. Sok helyen még most is neon-nak becézett fénycsövekkel világítanak, ami nagyon nem tesz jót a szemünknek és persze a pénztárcánknak sem! Ezért ma már illik lecserélni az összes világító berendezésünket LED technológiásra.  

ITT tudod megvenni

20181026_153932.jpg 

Unpack...

 

A terméket a Gearbestről rendeltük, viszonylag gyorsan megérkezett. Néha kapható EU raktárban is, 2-4 dollárral többért, de a cikk végére belátja mindenki, hogy nem is olyan sok érte! A csomag sértetlenül került hozzánk, pedig postacsomagként lett feladva... Féltünk is egy kicsit, mégis azért egy lámpáról van szó, búrával, meg hasonlókkal. Kibontva is minden rendben volt. A csomagban a lámpa, egy pár csavar (amit ugyanezzel a lendülettel toltam a kukába) és egy User manual található. Persze mindez, eco, azaz újrahasznosított papírban, persze egy kis nylonnal ötvözve...Talpazata fémből készült, viszont a burkolat már nem az a törékeny műanyag, hanem a rugalmasabb, hajlékonyabb fajta. Design-ra, hozza a yeelight érzést, nagyon hasonlít a kistesókra, azaz az induction night light-ra. Írják, hogy ez is anti-mosquito, ez több terméken szerepel, de soha nem fogok rájönni, hogy mit akarnak ezzel mondani... :D 

ITT tudod megvenni

20181026_154023.jpg

A led technológia nagy előnye, hogy kevés árammal is beéri, nem melegszik (na ezzel azért csínján... A szerk.) és viszonylag hosszú élettartama van, persze a jobb minőségű daraboknak. Ebben a lámpában a nagynevű OSRAM chip-ek dolgoznak, mint majdnem minden Xiaomi termékben. Nagyon jó fényerővel, élettartammal. A búrát elcsavarva jutunk el a kis "lámpákhoz", amiből egy szép szögletes formát alkotott a gyártó, ezzel körbeölelve a mozgásérzékelő szenzort. 4x7 ledet építettek bele.

20181026_154121.jpg

Testin' Phase...

 

A szenzor a tesztünk alapján jelenlétet is érzékel, mert nem kapcsol le ha mozdulatlanul is állunk alatta. Máskülönben 1 perc múltán kialszik a fény. További jóság benne, hogy igazi ecosystem lehessen, csak akkor kapcsol be, ha a fényviszonyok ezt elengedhetetlenné teszik. Sajnos az érzékenyése nem állítható, sem a maradékidő. A "sólyomszem" kellően érzékeny, még az ember nem is gondolná, hogy "lát" minket, már kapcsol is fel. Egész jól sikerül kalibrálni... Félgömb alakban mindenhol észrevesz felnőtteket, gyerekeket. 2 méternél távolabb nem tudunk menni tőle, de szerintem 5 méterről is simán lekukkerez minket a sasszem... Azt nem tudtuk lepróbálni, hogy kisállatra felkapcsol-e. Bekötése is roppant egyszerű, igaz mellékelnek  egy darab kábelt, amit gyorsan szedjünk ki belőle, a kis takarófedlap eltávolítása után. Ezután már a meglévő kábelünk illeszthető a lámpához. Felszerelése, hasonló mint minden ilyesmi lámpa, 2 tipli, 2 csavar. Amint áramot kap, kisüt a nap, szerintem kellően erős a fénye.

img_8569.jpg

A leírásában sem szerepel, hogy mekkora fényerővel bír, de azt a 10-12nm-t lazán bevilágítja amit írnak róla. Színhőmérsékletről sem kapunk információt, viszont én olyan 5700K környékére teszem, elég fehér a fénye, de még nem az a kékes, hidegfehér. Alább a képünkön erős teszt közben látható is, hogy milyen erős, "kiégeti" a fényképezőgépet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, igaz nem olcsó darab, 6000 Ft körüli az ára! 

img_8568.jpg

Conclusion...

 

Ha ajánlanom kellene, akkor spejz, WC, fürdő, ruhásszekrény és ilyen helyekre tenném. Igaz, nekünk az íróasztal felett van, nem magasan két méteren. Nem csalódtunk benne, nem számítottunk a nagytesó fényerejére. De amit tud, azt hibátlanul teszi! Tetszik benne, hogy gyorsan reagál, nem kell kapcsolgatni a villanyt, és megfelelő fényerőt biztosít. Sajnos a szenzor nem kalibrálható kedvünkre.... 

Köszönjük a Gearbestnek a terméket, hogy tesztre eljuttatta nekünk. 

ITT tudod megvenni

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr5314416732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása