kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Smate - Kicsi a bors, de erős...

2018. december 28. - BuyitfromChina

Ma egy olyan terméket hoztunk, ami kicsit rendhagyó, mert nálunk bevált, de van akinél abszolút nem fog. Sajnos ez csak a tapasztalatból derül ki. Rég nem volt Xiaomi termék nálunk, ezért most egy pár holmit beszereztünk. Kezdjük is a sort ezzel az igazán cuki borotvával.

20181228_101811.jpg

...itt tudod megvenni...

SMATE Borotva, vagy láttam már turbine néven is. Lényeg, hogy a jónevü Smate cég gyártja a Xiaominak, de a YouPin is adja hozzá a nevét. Fene sem érti már ezt... Többen is kérték már tőlem, hogy próbáljak ki borotvát Kínából. Olcsó, márkás, jó design és hordozható legyen. Ezek az elsődleges szempontok többeknél. Nálam is. Nem olyan, mint mondjuk az általam használt Remington. Az nem szép, nem hordozható, de igen jó... :D Tökéletes, csak nem kompakt...Megrendeltem a SMATE borotvát, mindent az olvasóért.... Igyekezett a postás, alig több mint két hét alatt megérkezett a nagyobbacska csomag, amiben benne lapult ez a kis zsebborotva. A többi cucc majd a további bemutatókban... ( rendelt még Utorch mennyezeti lámpát, Yeelight mennyezeti lámpát, aqara gateway-t, meg még sok mindent. A szerk.)

20181228_100704.jpgElsőre azt hittem nem látok jól, a websopok oldalain nem tűnt ilyen "aprónak". Doboza kivételesen nem papír, igazából ez a hordtok is egyben. Átlátszó PVC tok, amiben meglapul minden. Töltőkábel, borotva, tisztítókefe, user manual. Elvileg jár hozzá egy tisztítókendő is. Na az nem volt a csomagban, pedig bontatlanul érkezett... Kézbe véve már azért érezhető, hogy a kicsi a bors, de erős gondolatmenetet követik kínában. Meglepően nehéz 136 gramm egy ilyen pici holmi. Ez is mutatja, hogy igyekeztek egy jó motort beletuszkolni, amit Japánból szereznek be és 4500 fordulatra képes percenként.

20181228_100837.jpgEhhez jön a 600mAh-s akku, ami akár 2 óra folyamatos használatra elegendő naftával látja el a motort. Ennyi idő alatt fel is tölthetjük... Alakja egy, a gyerekem által használt aszfaltkrétához hasonlít, 118 mm hosszú és 37 mm átmérőjű, hengeres forma. Igazi kompakt méret, farzsebben is elfér. Designját majdnem felesleges említeni, hozza a papírformát. Matt fekete felület, a pengéknél a rács pedig rozsdamentes acél, tükrösre polírozva. Egy gombot találunk rajt, semmi extra, csak a ki-be kapcsolásért felel. Egy piros led jelzi ha használjuk, töltéskor pedig fehéren világít. Természetesen minden minőségi anyagból készült, semmi hiba, semmi sorja, vagy kitüremkedés. Csak a pontos illesztések, mint ahogy azt már megszokhattuk.

20181228_100717.jpgAlul találjuk a microUSB csatlakozót, amivel feltölthető, akár egy powerbankról is. Az egész borotva IPX7-es besorolást kapott, tehát teljesen vízmentes, még a csatlakozónál is. Érdemes azért belefújni mosás után, ha megy a töltőre. Jobb a béke alapon... A felső rácsos részt védi egy kupak, ami jó szorosan illeszkedik, nem fogjuk elhagyni. De kapcsoljuk be, vagyis ne szőrözzünk...

Bekapcsoltuk...

Miután hagytuk a töltőn 2 órát, azonnal munkára fogtuk. Aki ismer, tudja hogy nem vagyok nagy borotválkozós fajta. Se kedvem, se időm nincs ilyenekre. De most ígéretet tettem magamnak, hogy használni fogom. Azt is hozzá kell tenni, hogy én cirkuszkerítést hordok az arcomon, azaz nem rendelkezek olyan erős szőrzettel mint egy Yeti. Itt jön elő, hogy a teszt elég szubjektív. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyire vad az arcszőrzete, mennyire tudná lekaszabolni ez a 3 penge. (több helyen is olvastam magyar tesztet, ahol négyet írtak, nem, nem 4! Kell venni, lecsavarni a tetejét és megnézni, nem csak légből kapott baromságokat leírni. A szerk.) 

20181222_114841.jpgA pengék elvileg 0.1 mm vastagok, azaz rendkívül élesek is egyben. Ezek a kis kések, a jól kitalált, spirálisan kialakított lyukakon bekerülő szőrszálakat igyekeznek minél hatékonyabban rövidre vágni. A rács egy rugalmasabb rozsdamentes anyag, 0.09 mm vastag, ezáltal, megpróbálja felvenni az arcunk kontúrját. Igyekszik produktív lenni... Első nekifutásra szárazon kezdtük és csak ezután nedvesítettünk egy kis zselével. ( :D rossz az, aki rosszra gondol!) Kivételesen csak kétnapos arcszőrzetemet kellett eltávolítani. Bekapcsolva elég visítós, hallatja magát rendesen a 4500 rpm. Arcbőrömhöz közelítve voltak félelmeim, mégis csak egy kis játékszer. Gondoltam én és elkezdtem a borotválkozásban elmerülni. Szépen nyisszantotta a szálakat, persze többször kellett átmenni mindenhol, elsőre nem sikerült neki sem. Erős hangja van vágáskor, hallani szinte minden szál kiabálását. Ahol már nincs mit csinálni, ott érezhetőbben jobban siklik a borotva. Arcom másik felét, borotvazselével habosítottam, ha már ilyen ez, akkor próbáljuk ki. Nem sok változást véltem felfedezni, talán annyit, hogy a felpuhult szálakat kicsit könnyebben viszi, de a végszó ugyanaz. Esetemben, jól megborotvált arc. Nekem nem irritálta a bőrömet, direkt nem kentem be after shave-vel, vártam a nyakam körüli terület reakcióját. Semmi, pedig nálam ez hamar végbe megy, kb. 1 perc alatt tiszta vörös lesz.

20181222_114859.jpgTisztításra is sort kerítek minden alkalommal, ezt könnyedén, a fej lecsavarásával tudtam eszközölni. Minden mehet a csap alá, teljesen vízálló, továbbra is működőképes maradt. A kis kefével, amit adnak hozzá, a nedves nyesedéket nehéz eltávolítani a pengékről, de megoldottam erősebb vízsugárral. Lecsepegtettem semmi más dolgom nem volt vele. Szinte tökéletes. Napi 2-3 perc borotválkozásra használom, első feltöltéssel még most is megy, pedig használom már pár napja. A leírásában egy hónapnyi működést írnak, de ha 2 hetet tud, szerintem az is tökéletes egy ilyen pici eszköztől. 

Konkluzió:

Pro:

- Kicsi, kezes, nagyon jó minimalista design

- Hosszú működési idő

- Kompakt

Kontra:

- Erősebb szőrzettel nehezebben boldogul

- tisztítása időigényes ha nedvesen használjuk

Itt tudod megvenni: https://bit.ly/2BKveEa

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr2914518076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása