kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Alfawise P1 légtisztító, az ultraolcsó...

2019. január 04. - BuyitfromChina

Megint a Gearbesttől rendeltünk és megint egy saját márkás terméket hoztunk, amit szeretnénk bemutatni. Sokan szenvednek mindenféle porallergiától, meg atkáktól, meg mindenféle ilyen nyavajától. Természetesen játszik még a szellőztetéskor beáramló mindenféle mikroorganizmus, por, füst, koromrészecskék, ezer dolog. Ez nem egészséges, pedig azt hinné az ember, milyen friss levegő száll be az ablakunkon. Erre a problámára lehet segítség ez a légtisztító berendezés. Az atkairtást már kiveséztük egy cikkünkben. Ne várjunk csodát, nem egész lakásba való, hanem egy szobába, mondjuk a dolgozószobába. Ott megállja a helyét. De nézzük is, mit kapunk a pénzünkért...

img_8816.jpg

Design

A dobozolást nem említem, már megszokhattuk, hogy puritán, semmitmondó, meg amúgy is megy a kukába, természetesen szelektíven. Kicsomagolva sem tűnik nagynak, Ez a hasáb mindösszesen 25 centiméter magas és oldalai 16-16 centisek. Alig több mint 1,5 kiló!! Tényleg kis helyes, irodába, vagy hálóba való szerkezet. Kialakítása követi a modern kor elvárásait, letisztult forma, matt fehér burkolat, semmi csicsa. Egy gomb található rajt és két aprócska led, ami mutatja az eszköz készenléti, illetve a működési állapotát. Természetesen a gyártó a nevét is feltünteti a gép oldalán, de az is diszkrét, nem hivalkodó.

img_8815.jpgMég egy kis reklámszöveg is belenyomódott az öntőformába, ezt kiszineztem volna, szerintem menőbb lenne úgy. Tetejét sötétszürke rács fedi, itt okádja a friss levegőt a helyiségbe. Oldalai ovális lyukakkal tarkítottak, itt szívja be a levegőt, mint minden társa. Megnézve az alját, itt találhatunk egy elfordítható fedelet, ez alatt kapott helyet a HEPA szűrő. Szerintem nehézkes a hozzáférés, de ez inkább szőrszálhasogatás, mint rossz pont. Megoldható a csere 1 perc alatt.

img_8823.jpgAnyaghasználat már nem az amit megszoktunk a Xiaomi termékeknél sajnos. Látszanak az olcsóbb anyagokból eredő összeszerelési deformálódások, néhol sorjás, vagy "anyagtalan". Illesztései nem olyan precízek, de mit is várunk 10 ezer Forint magasságában? A xiaomi terméke, igaz jóval nagyobb, de az jóval drágább is, tehát ennyi simán belefér, mert csak közelről látszik. 

Belül..

A levegőáramlásért egy 15 Wattos halk motor felel, aminek a tengelyén csücsül a 3 lapátos kerék, amit az oldalán lévő gombbal tudunk életre kelteni. 2 fokozatban állítható. img_8819.jpgEgyes fokozatban kimondottan halknak mondható, 35 decibel értéket ír a kézikönyv, a kettes fokozat viszont már hangosabb, ilyenkor kb 50 decibel a zajkeltése! Ezt már nem biztos, hogy szeretném az ágyam mellett. Ilyenkor érezhető egy kis rázkódás, ez betudható a talán nem pontosan kiegyensúlyozott lapátkeréknek, de nem számotttevő. Maximális fokozaton akár 80 köbméter levegőt is képes kicserélni, ami egész jó teljesítmény tőle.

img_8821.jpgA működési alapelv a szokásos, oldalt a kis lyukakon beszívja a rossz levegőt, ami itt találkozik a három rétegből álló szűrővel. Ez igyekszik minden apró részecskét csapdába ejteni. Első csapda egy harisnya szerű, nagyobb szemcséket megragadó filter. Második állomás a HEPA szűrő, itt már szinte minden csapdába esik, de ha mégsem, akkor a legbelső szivacsban biztosan ott ragad. Ezután már csak a tisztított levegő áramlik felfelé a rácson keresztül! Egyszerű, nem is értem, miért csak most lett ez ennyire elterjedt termék. Tesztünk alatt a termék szűrője nem nagyon piszkolódott, hál' istennek nem lakunk poros helyen. Kipróbáltuk a szárítógép közelében is, ott már komolyabbra vette a figurát. Szöszöket talált bőven a levegőben, amik bele is szaladtak a csapdába. Ott megállta a helyét.

img_8817.jpg 

Összességében egy nagyon szerethető termék, leszámítva az anyaghasználatból eredő hibákat. Kicsit hangosnak tűnik, de a nappali zajban szinte észrevehetetlen. Teszi a dolgát, persze nem terjed ki a tudása az egész lakásra. Sajnos automatizálni nem lehet, talán ez az ami hiányzik nekünk belőle. Ár/érték arányban szerintem nem találunk jobbat.

Itt tudod megvenni:

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr8914533056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása