kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Sherlock M1 ajtózár bemutató

2019. február 06. - BuyitfromChina

Megint kaptunk tesztelésre egy érdekes szerkezetet, ami nem más mint az motoros ajtózár. Nevezetesen a SHERLOCK M1. Ez a zár nem csinál mást, mint bezárja, vagy kinyitja helyettünk az ajtót belül, csak az ujjunkkal kell megérinteni egy ponton. Természetesen nyitásra is alkalmas, de leginkább arra tudnám elképzelni amire én is leginkább használnám, ha jó lenne az amit küldtek.... :D 20190125_172337.jpgRengetegszer előfordul velem, hogy elmegyek otthonról és a lakáskulcsomat nem viszem magammal. Mire hazaérek a család többi tagja nincs otthon, lehet telefonálgatni a páromnak, hogy mikor ér haza, mert lassan odafagyok az udvarra, mert megint nem vittem kulcsot magammal. Ilyenkor kapok szép választ is: &@#Äđđ[Äđä|Đđ|! :D  Itt jöhet a képbe az elektromos ajtózár, mert a mobilomról is vezérelhetem. Sajnos csak BT kapcsolaton ennél a típusnál, de ha rossz felén állok a zárt ajtónak, ez is megfelel. Egy kattintás és voilá, nyílik az ajtó... De nézzük, hogy is épül fel egy ilyen szerkezet, hogyan működik.

minden.jpg

Csomagoljunk...

Csomagolásra nincs panasz, ez is valahol egy Xiaomi termék, ennek megfelelően minden precízen és szépen belekerült a dobozba. Maga a zárszerkezet, akku, kulcstartó szerkezet(fontos tartozék), szerszámok, útmutató, amit egy huszáros mozdulattal a bal vállam felett hajítottam félre, továbbá a felszereléshez némi segédlet. Anyagát tekintve, valami komolyabb holmit használtak, erős masszív, biztos nem fog letörni róla semmilyen alkatrész. Kidolgozás első osztályú, hibát nem lehet találni rajt. Színben kicsit szokatlan a fekete, az ajtók szerintem 99%-a fehér, de gondolható az is, hogy legalább látják a hozzánk érkező vendégek, milyen frappáns cucc "lóg" a zár helyett a bejárati ajtónkon.

belseje.jpg

Szerelgessünk...

A zár felszerelése nem egy eget rengető feladat, igazából csak jól kell központosítani. Hál' istennek semmi fúrás-faragás nem kell, semmilyen más szerszámra nem lesz szükségünk, csak amit mellékeltek a dobozban. A zárszerkezet a TESA kétoldalas ragasztóval kerül fel a zárbetétre, vagyis a zárcimke fölé. Ehhez csak központosítanunk kell az átlátszó tárcsával, igazából semmi ördöngősség nincs benne. Ha esetleg mégis elszúrtuk, akkor sincs baj, maga a tekerőszerkezetnek van egy 3-4mm-es holtjátéka direkt, ezzel kiküszöböli az ilyen hibákat. Az alábbi képen is jól látszik, most sincs a szerkezet pont középen, kicsit el van tolódva, ezzel oldja meg a fentebb említett felszerelési hibát. zar.jpgMűködési elvét tekintve, egy roppant egyszerű holmi, a saját kulcsunkat használja fel a zárbetét forgatására egy motor. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy a kapott piros "kulcstartó"-ba belecsavarozzuk a saját kulcsunkat. Ebben a tartóban a kulcsunk hossza változtatható elég hosszan, tehát meglepi itt nincs, beér minden zárba. Ha készen vagyunk vele, csak bele kell illeszteni a szerkezetbe, ami így majdnem kész is. Adnak hozzá egy fedlapot is ezt kell a tetejére pattintani. fent.jpgA kép magáért beszél... sehogy nem jó a balos a jobbosra...

Bármikor levehető egy mozdulattal, ezután az ajtónk ugyanúgy funkcionál mint régen. Sokan itt már 3x felhördültek, hogy mi van akkor, ha lemerül az akkuja. Igen, előfordulhat, de akkor is alkalmazható az előző metódus, csak a kupakot lepattintva, elforgathatjuk a cilinderünkben a kulcsot, némi erőkifejtéssel. Ezidő alatt az akkut kipattintva a helyéről egy micro-USB kábellel feltölthetjük. Amint megvagyunk minden munkafázissal, azonnal igénybe is vehetjük, csak az ujjunkkal kell végigsimogatni a lesarkított oldalon. Felfelé mozdulattal nyit, lefelé simító mozdulattal bezár. Több kérdést is felvetett bennem, hogyan fogja tudni meddig kell tekerni? Igen, ez egy tanult folyamat lesz tőle, első pár alkalommal rendesen megszorítja magát, azaz megpróbál minden lehetőséget. Egy idő után, már csak az adott fordulatot teszi meg. Szoftveres oldalon nem sokat kapunk, Az applikációban egy gomb található, amivel a zárat nyitogathatjuk. Igazából nem is kell több, más funkció nincs rajt. Viszont megosztható a mobillal nyitás engedély, ami valamiért nálam nem akart működni, egy IOS és android rendszer között. Sajnos a kapott termék pont nem a mi ajtónkar való volt, tapasztalatimat csak kókányolás után tudtam megosztani veletek, érdemi használatról nem tudok beszámolni... De működésre bírtam még így is.... Árát tekintve 18-20 ezer Forintocskáért mérik, ha akciós. Jelenleg 100 dolcsiért kínálják, de ennyiért is tud jó szolgálatot tenni. Sajnos ennek a metódikának lassan leáldozott, jönnek az okosabb, netes zárak, de ha valakinek csak erre van szüksége, akkor nem fog csalódni benne.. Természetesen mi is bemutatunk nektek hamarosan egy neten is vezérelhető okoszárat, még nem döntöttük el melyik árkategóriából rendeljük...

 akku.jpgAkkupack...

 

A tesztterméket köszönjük a Banggood webáruháznak!

Itt tudod megvenni

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7914595400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása