kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Xiaomi Candella light a hangulatos lámpás

2019. március 02. - BuyitfromChina

Rég nem volt Xiaomi cikk, most a szerintem egyik legszebb terméket mutatnám be nektek. Ő pedig nem más mint a Candella light. Nem új termék, már régi motoros, de ezidáig elég karcos volt az ára, ezért sokan nem is vették meg. Jelenleg EU raktárból már 37 dollárért hozzájuthatunk postával, amit nekem most 3, igen három nap alatt megérkezett. Egyedüliként is tökéletes, de sokan nem tudják, szeretnek ezek a lámpások többen lenni mert... Na előbb csomagoljunk...

Itt veheted meg1_1.JPG

Unpacking...

A termék a megszokott minőségi papírdobozban érkezett, szerintem ez az egyedüli olyan amelyiken még külön fólia is van. Hamar ment a szemétre. Ragszalagot már nem kell keresnünk, csak a doboz tetejét kinyitva, kicsúsztatnunk a benne rejlő tartót. Itt kapott helyet a lámpás, amit szépen még egyszer becsomagoltak egy vékony fóliába. Nem is baj ez, hiszen az üvegbúra elég kényes holmi. Találunk még a dobozban egy töltőkábelt, ami másodszor is megviccelt. User manual is lakik a csomagban, érdemes azért egyszer átnézni, érhet meglepetés minket. Mindent kicsomagoltunk, már csak egy USB adaptert kell keresnünk és jöhet a fényár! Na nem túlzok, nem arra való, hogy kisüssön a nap a szobában, ez inkább hangulatos esti lámpás a szobába, vagy a kerti beszélgetésekhez... 2_1.JPGAnyaghasználatra nagyon pazar, alul egy fémes megjelenésű műanyag helngeren ül az egész rendszer, amit bronzszínre fényeztek, természetesen a mattosabb festékből merítve. Ebben az alsó részben kapott helyet az akku, a BT rendszer, amivel majd csatlakoztathatjuk egymáshoz, vagy a telefonunkhoz. Alul bekapcsológomb szépen elrejtve, mellette a fentebb említett usb csatlakozó. Itt jelzi egy kis led a töltési fázist, mellette pedig a RESET gomb található. Gumírozott talprésze, nagyon stabil tartást ad neki, de kelleni is fog. A polírozott vagy üveg(?) búra, annyira tiszta, hogy az ember nem szívesen tapizza össze, de sajnos el kell keserítenem mindenkit, tapizni fogjátok! :D Belül egy lyuggatott fémhenger látható, ez alatt vannak nagyon szépen elrejtve a ledek. A ledek 1800K nagyonmeleg fényt árasztanak magukból, amit stepless, azaz 1-100%-ig bármilyen fényerővel használhatunk. 6,5 kemény Watt teljesítményre képes. Ezt hozza 6 órán keresztül a beépített 2100mAh-s akkuról teljes fényerővel. Ez nem olyan rossz szerintem, ha az időintervallumot nézzük. Mivel akkuról is tökéletesen megy, cipelhetjük magunkkal, vagy mehet a gyerek bunkijába. Ha jobban megfigyeljük, a búra alatt látunk egy nyilat jobbra-balra mutatva, ez jelzi a ki-be kapcsolást és a fényerő intenzitásának állítási lehetőségeit. Igen, itt jön vissza a tapizás, tekerni kell az üveget a bekapcsoláshoz, vagy a fényerő állításhoz. Szerencse, hogy nem egy ujjlenyomatmágnes, erre azért odafigyeltek.

Bekapcs...

 Semmi ördöngősség nincs benne, viszont engem mégis sikerült megtréfálnia. összeszerelése nem atomfizikai szakdolgozat, a microUSB kábelt kell csak bedugni az alján lévő csatlakozóaljzatba. Na itt volt a vicceskedés, nem kell megijedni, ha nem úgy megy bele mint amit a telefonunknál megszokhattunk. Annyira nem lehet betolni, nekem majdnem sikerült beleerőszakolni, DE NEM KELL! Igaz, kicsit sz.r helyen van a töltőcsatlakozó, a kábel feje meg elég hosszú, ezért kicsit babra munka, de szokható. Kb 12mp a 2mp helyett. 4_1.JPGBekapcsológombja alul 3 állásos, ki, be, BT mód. Érdemes ezzel operálni, mert csak így hajlandó kapcsolódni a telefonunkra már letöltött YEELIGHT appal. Kézi üzemmódban, csak manuálisan használható a lámpa, ezt a módot nagyon nem favorizálom, ezért itt ugrunk is. Átkapcsolva BT-re már érdekesebb a helyzet, a Yellight appot megnyitva, a plusz jelre kattintva azonnal láthatóvá válik a "gyertya", persze ha a mobilon a Bluetooth bekapcsolt állapotban van. Egy gyors telepítés, amit a rendszer maga elvégez és azonnal megkezdhetjük a vezérlést. A lámpásra kattintva, egy gyors kapcsolódás és miénk az irányítás mátrixa. Sok minden nincs benne 6 féle előre programozott mód közül választhatunk, vagy alul egy csúszka segítségével, saját beállítást adhatunk meg. Van egy extra tudás is, sajnos az csak kézzel kapcsolható be, ez pedig a gyertyaimitáció. Ezt úgy érjük el, hogy a búrát először fel, majd hirtelen letekerjük. Ekkor indul el a funkció. Kikapcsolása sima letekeréssel, ezután visszatér a sima üzemmódba. Alul felhúzható egy másik menü is. Itt ki-be kapcsolót, favoritokat mentése gombot találhatunk még. Alább pár értéket a fényerőhöz, hogy ne a csúszkával kelljen szórakozni. Legalul egy érdekesebb funkció, sokan szeretnek lámpafénynél elaludni, ezt inkább a gyerekek használják. 1-15 perc között választható az automatikus kikapcsolás ideje. Jó dolog.

smartselect_20190302-232542_yeelight.jpg smartselect_20190302-224524_yeelight.jpgTermészetesen nem maradhatott ki a szoftverfrissítés gomb sem, igaz, nekem talán egyszer jött rá valami, pedig az elsőt nem tegnap vettem. A legjobb és pont ezért vettem a másodikat is, (meg vannak terveim velük, csak még hiányzik pár darab) akár csoportokat is létrehozhatunk belőlük. Ez annyit jelent, hogy a lámpák első bekapcsolás/telepítés után azonnal összehaverkodnak, semmit nem kell velük csinálni. Ha az egyiken állítok a fényerőn akkor a társa(i) is azonnal ugyanarra a fényerőre kapcsolnak. Ez érvényes a ki-be kapcsolásra is. Hihetetlen, de a Yeelight szerint tisztes távolságon belül akár 30.000 igen, jól írtam, harmincezer lámpát lehet egyszerre vezérelni. Hála a BLE BT MESH rendszernek. 3_1.JPGErre szoktam mondani a legjobb barátom: " a k...a Ruszkik mi?" Igen, jól kitalálták, így már azért máshogy néz ki a rendszer. Ötleteim vannak, hol fognak lakni a kis lámpáim, az a 6-8-10 darab, egyenlőre nem lövöm le a poént, maradjon az én titkom, ha kész vagyok, kaptok néhány fotót. Sajnálatomra nem működik a mijia app-ban, remélhetőleg erre is találnak megoldást a srácok. Más okosotthon rendszerekkel megy, elvileg Alexa és Google Home is felismeri. Azt hiszem kiveséztem a lényegi információkat.

Cons...

A lámpa minimal designja nagyon ötletes, tényleg minőségi darab. Tökéletes összhangban van az egész, anyaghasználata nagyon elegánssá teszi. A fényerő nem túl sok, de talán megkockáztatható mellette az olvasás. Szerintem minden fillérjét megéri, ha egy minőségi hangulatlámpát szeretnénk venni! Nekem az egyik nagy kedvencem, pedig Xiaomi termékből azért van itthon bőséggel, A-tól Z-ig szinte minden... :D 

Jelenleg a legjobb vétel a Cseh raktár, ahol 35,99 USD-ért megkaparinthatod... itt veheted meg

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr414661179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása