kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Fényt az éjszakába...

2019. április 11. - BuyitfromChina

Lassan itt a nyár, ki lehet ülni a szabadba a teraszra este is. Viszont sötétben annyira nem jó, ezért kell valami világítás is. Ennek apropóján hoztam most nektek egyszerre két kültéri lámpát is, amelyekben soha nem kell elemet cserélni, vagy bedugni a konnektorba. Mindkettő napelemes (is), tehát sok problémánk nem lehet velük. Kezdjük is az egyszerűbb lámpánkkal. 

Utorch YY030 Outdoor Detachable Solar Power Light

névre keresztelt, igazából irányfénynek szánt  mozgásérzékelős lámpa. A dobozát kibontva meglepődve tapasztaltuk, hogy rend van benne, nem megszokott ez mostanában. Szépen becsomagolták a lámpatestet, mellé pedig raktak csavarokat, user manual-t, egy távirányítót(?) és egy 3 méteres kábelt. Első gondolatom az volt, valami félrement, mert nem értettem amíg ki nem nyitottam a kézikönyvet. Mint kiderült, a lámpánk szétszedhető, azaz a szolárpanel levehető és akár egy másik helyre is áthelyezhető, ehhez kell majd a kapott kábel. Anyaghasználatra hozza azt amit elvárunk, teljesen szigetelt a borítás, tehát mehet az esőre. utorch_ejjeli.jpgSzinte hibátlan a kidolgozás ezért a pénzért. Véltem felfedezni egy-két helyen hibát, de nem zavaró, hiszen nem egy kézbe tartandó eszközről beszélünk. Egyszer felszereljük és ott is marad, nem tapogatjuk. A lámpa szinte súlytalan, kíváncsi lennék a panel milyen akkukat táplál. Elvileg 1 darab 18650-es 1500mAh-s lakik bent. Körbeforgatva feltűnt, hogy van usb csatlakozás is, tehát ha nagyon nem süt a napocska, egy gyors töltésre le lehet akasztani a falról! Elvileg 80 led szolgáltatja a fényt 25.000 órás élettartamuk alatt, ami ugye folyamatosan több mint 3 év. De mivel a lámpánk elvileg csak éjjel világít, ez így elég sokáig fogja bírni. Felszerelése roppant egyszerű, csak kicsit értelmetlen. Szemből kell felcsavarozni, viszont ilyenkor nem levehető az USB-s töltéshez, tehát vagy horogra akasztjuk, vagy nem lesz USB, vagy olyan helyet választunk neki, ahol kiépítettük az 5V microUSB csatlakozót... :D Furcsa, de ez van. 20190323_093709.jpgElvileg a lámpánk fényét 5 mód közül választhatjuk, megmondom az őszintét, fogalmam sincs hogy mikor melyik módban vagyunk.... :D A legtetszetősebb mód, amikor mozgásra bekapcsol és eltelt idő múltán leveszi a fényerőt egy bizonyos százalékkal. Sajnos ez nem állítható, előre programozott. A távirányítóval elérhetőek a funkciók, igazából a felesleges kategória nálam... A leírásban említett 10Wattos lámpa 600 lumen fényerőt képes kiadni magából, ami pont elegendő a járdánk megvilágításához... Nem volt rossz vétel, 18 dollárért beszerezhető ezen a linken: https://www.gearbest.com/led-solar-lights/pp_009268371433.html?wid=1433363&lkid=12752867

Microwave Radar Induction Solar Power LED Wall Light

20190309_091515.jpg

Másik lámpánk kicsit eltér a megszokottól, ez egy reflektor szerű udvari megvilágító eszköz. Ezt azért rendeltük, hogy ne csak a járda ússzon a fényárban, hanem, az egész tér világos legyen. Sokat mozgunk nyáron este is kint a teraszon, ezért szerintünk jó döntés volt. De mit is kaptunk a pénzünkért? Egy olyan lámpa érkezett a dobozban, amit nekünk kellett összeszerelni. Hál' istennek nem volt nagy macera, a User manualban minden le volt írva. A csomagban leltünk 2 reflektorra hajazó lapot tele ledekkel, egy fali tartót és egy napenergiát magába szívó és villamos energiává varázsoló műanyag lapot. 20190309_091654.jpgA szolárpanelt, magyarul. Mindent szépen összeszereltünk, igazából csak a csatlakozókat kell összedugni és kész is a kerti refi! Fényt!!! :D Délután kitettük kicsit napozni, gondoltuk a belül rejtőzködő elem le van már merülve, ne az első alkalommal legyen vele gond. Egy kis nafta azért még volt benne, de hamar pislogni kezdett, ezért is került ki. Meg mert ott a helye! :D Összeszerelve kb olyan érzésünk támadt, mintha egy faág transformers-é változott volna. Anyaghasználatra nincs panasz, ez egy nagyon olcsó kategóriás termék, ehhez képest elég stabil. persze vannak hiányosságok, kicsit tekeredik, nem olyan stabil, de belefér, főleg, hogy ez nem egy használati tárgy, hanem csak van. Elvileg 5Wattot képes kipréselni magából a 48 ledecske, de ezt mindenféle prizmákkal igyekeztek tovább fokozni. Ezen is megtalálható 3 mód, ezen szintén nem jelzi semmi, vagy senki mikor mit használunk. Érdemes kicsit játszani vele, hogy megtaláljuk a megfelelőt. Mi a mozgásra fel, ezután 20%-on tovább, majd kikapcs módot használjuk. 20190309_092232.jpgFényerőben nincs gond, persze ne várjuk tőle stadionvilágítást, de a célnak megfelel. Az "ágait" szerteszét is forgathatjuk, ezzel beállítva az ideális fényirányt. Akkuja egész jól bírja, egy átlagos esti beszélgetést lazán végigtol, nekünk több nem is kell. Azt hiszem ez is egy egész jó vétel volt... hogy megérte-e azt a 21 dollárt? meg, de csak nagy duzzogva!

Itt veheted meg: https://www.gearbest.com/led-solar-lights/pp_009845591391.html?wid=1433363&lkid=12752867  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr314755859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása