kinabolveddmeg.com

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Kínábólveddmeg - BuyitfromChina

Támad a méhecske... Beelink GT1-A TV Box bemutató és teszt

2019. május 08. - BuyitfromChina

Ma már nem nagyon lehet olyan TV-t vásárolni, amely ne lenne valamilyen szinten okos. Viszont egy-két régebbi modellnek már lassan leáldozóban van a szoftvere, nincs frissítés, vagy csak maga a rendszer elavult a mai kor elvárásaihoz. Ilyenkor kell beszerezni egy komolyabb TV Box-ot. Nekem is meg kellett lépnem ezt, hiszen a TV-m már 4 éves, sajnos a rendszer elavult és nekem se jönnek már a legújabb appok. Amikor ezt vásároltam, hipergigamenő volt és aranyárban adták minden centijét a képátlónak. Most egy ilyen 55"-es S----g TV-t már a tescoban is leáraznak 100K alá, mert nem kell senkinek. Ilyenkor jön jól a TV Box, kell egy kis frissítés, kell az újdonság. 4K-ra nincs szükségem, megfelel a FullHD is, tehát egy olcsóbb, de jó megoldás kell. De mit is választottam hozzá? 20190501_205455.jpgA Beelink sokaknak már nem cseng újként, rengeteg boxot gyártottak, most az újak közül keresgéltem egy komolyabbnak mondható darabot. Árkategóriában nem akartam 20ezer Forint fölé menni, mert felesleges számomra a drágább darab, annyit nem nézem a TV-t. igaz ehhez kell egy jó akciós nap is, enélkül 24ezret kell leszurkolni érte. Tehát a választásom a Beelink GT1-A változatra esett, ami a régi GT1 továbbfejlesztett változata, 4K és NETFLIX képes. Na de ne menjünk ennyire előre...

Bontogassunk....

A dobozon sokat nem változtattak az elődhöz képest, itt is maradt a fekete karton, felül logóval, alul pedig a specifikációkkal. A boxnak maradt a kis méret azaz 95x95x20 mm, aminek igazán örülök, mert így is már kész mediamarkt van a TV szekrényen. A dobozban találtam még egy tápkábelt, HDMI kábelt, távirányítót, egy adatpert és elemet megint nem... Lehet olvassák a VÁM-osok is a blogot és már direkt kiszedik. :D User manual is jár hozzá, ezt nem nagyon olvasgattam, szerintem sok új nem lenne benne. 20190501_205730.jpgA minőség nagyon jó, az anyagok használata elváráson felüli. Semmi sorja, semmi félresikerült illesztés, minden a helyén. Sajnos ezt a most divatos csiszolt kavicsok design-t kapjuk ismét, igaz már nem annyira erőltetetten mint a sima GT1 modellnél, de még most sem tetszik. Szemből a szürke fronton egy fehér LED-et kapott, ez mutatja az eszköz státuszát, azaz csak akkor ha bekapcsolt állapotban van. Oldalán és hátulján kaptak helyet a csatlakozók, van itt minden mi szem-szájnak ingere. Sajnos a 2 darab USB port csak 2.0 verzió, (van ahol azt írják 3.0) viszont a HDMI az már a jobbik fajta, 2.0 azaz képes a 4K @ 60fps-os tartalmak továbbítására is, ebben is benne van a CEC támogatás, tehát a box be tudja kapcsolni a tv-t. 20190501_205542.jpgEgy nyilást alakítottak ki a microSD kártyánknak, továbbá kapott rj45-ös gigbites foglalatot, tehát jöhet innen is a szaft. Hangkimenetnek az SPDIF található, de ez már nem is kérdés. 20190501_205518.jpgEgy elrejtett gomb is van rajt, ezt az alján találhatjuk, ő lenne a reset gomb, amit a szokásos fogpiszkálós megoldással tudunk működésre bírni. A láthatatlan csatlakozókból is van kettő, azaz WIFI és Bluetooth, mindkét vezeték nélküli kapcsolat megfelel az elvárásoknak. Nem a legjobb került bele, de ebbe a büdzsébe ennyi fért bele. Távirányítója is jól összerakott, nagyon kezes darab, itt sem csicsázták túl, pont annyi gomb van rajt, amennyi kell. Nem az a szokványos tégla, hanem szépen lekerekített eszköz. Kimondottan pofás darab, nekem nagyon bejött. Kényelmes vele "dolgozni". A gombok finom gumiborítást kaptak, nem kattog megnyomáskor, mert akkor már megreptettem volna. Kellemetlen éjjel arra ébredni, hogy a párod kattogtatja a távirányítón a gombokat, lásd magyar telekom gigaszuper set-top-boxainak a távjai. Hangutasítást is eszkábáltak bele, nekem az elsajátított 3 nyelv egyikén sem volt hajlandó azt csinálni amit kértem tőle. De nem is kell ez a funkció nekem, nem karaoke bárban fogom használni, csak a TV előtt és ha már a kezemben a táv, akkor meg tudom nyomni rajt a gombot...

Bekapcs...

 20190501_210607.jpgA rendszer egy "hegesztett" Android 7.1-re épül, AndroidTV 7.1.2-nek álcázva. Ehhez hardware-ileg az Amlogic S912 Octa Core SoC és a 3 GB RAM teljesítménye bőségesen elegendő. ROM-ból kapunk mellé 32GB eMMC-t, ami szintén elegendő a telepítendő appoknak, de egy pendrive, vagy a microSD segíthet egy kis tárhelyet felszabadítani. Ez a rendszer megfelelően lett felépítve, kellően gyors az ilyen gépeken használt appokhoz, mint pl. KODI, NETFLIX, vagy akár néhény játék. Telepítve érkezik a doboz, nem kell bajlódni vele, csak szépen sorban bejelentkezni a google fiókunkba, némi finomhangolás és kész is. Természetesen mindezt Magyar nyelven is! 

  • Telepített alkalmazások : Google Play, Media Center (DLNA), Youtube, Fájlböngésző, Netflix hivatalos és StbEMU Pro az IPTV-hez.
  • Nyelvek : Global verzió, azaz a leginkább használt nyelvek mindegyike

A menü teljesen egyértelmű, jó elrendezéssel kerülünk szembe. Az appok egymás mellett helyezkednek el, ezek között a táv jobb-bal gombaival navigálhatunk. A rendszer igazából egy droidos telefonra hasonlít, csak itt ikonok helyett az appok előképei láthatóak. Tetszetős. A beállításokat is a főoldalon érjük el, igaz sokszor nem kell  majd használni. Én nem telepítettem mást rá, mint a NETFLIX és az HBOGO alkalmazásokat, na meg a pábdzsít. A netflix tökéletesen teszi a dolgát, akár 4K-ban is hihetetlenül tolja, wifin kommunkiálva is megfelelően gyors, a rendszer bufferelése is tökéletesen működött, nulla akadás volt tapasztalható. Következő fontos dolog volt számomra az HBOGO, a család többi tagja jobban szereti a szinkronos tartalmakat. Az appot most is az android boltjából telepítettem, tökéletesen tette a dolgát, az első indításig. 20190501_215304.jpgSajnos az HBO DRM hibával nem engedi elindítani a filmeket, reméljük javítják ezt a kis hibát. Ez a DRM hiba tapasztalható volt még az AMAZON stream szolgáltatásával is, elvileg a Beelink-nél tudnak a hibáról, igyekeznek javítani. Próbáltam pendriveról, MicroSD kártyáról és még külső merevlemezről is betölteni tartalmakat, hiba nélkül teszi a dolgát. A media player és a fájlkezelő hibátlan, nem lehet rá panasz, azonnal betölti a videókat, igaz itt csak FullHD tartalmakat tárolok. Érdekessége még ezeknek a boxoknak, hogy a jobb fajtákban akad egy jobb videochip is, itt a Mali-T820 MP3  GPU teljesít. Ez a modell lehetővé teszi a legtöbb Android app teljesítményproblémák nélküli futtatását. Hihetetlen de ezen a boxon lehet PUBG-t is játszani, nyilván nem full beállításokkal, de kellően jó minőségben megoldható.  Élvezetes volt mikor rátoltam a projektorra... :D Tehát ami egy kicsit is roszabb mint a PUBG, akkor az már ezen a boxon simán elmegy. Ehhez be kell szereznünk egy BT-s Controllert és mehet is az aprítás! :D Azt gondolom ez a box megfelelő az elvárásaimnak, nem hasonlítható az előzőleg tesztelt Alfawise gyengébb boxával, ami szintén nem volt rossz választás. Nem bántam meg a vásárlását, bátran merem ajánlani... Tényleg erős hardwer, jól összerakott rendszer, a DRM hibákon kívül nem lehet rá rosszat mondani.

Itt veheted meg, ára 80 dollár

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabolveddmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr2414813680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása